Pandora Papers: Σεισμός από τις αποκαλύψεις για τον σφαγέα Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν

3 δις μίζες σε ευρωπαίους πολιτικούς! Έτσι εξαγοράζουν την σιωπή για τις γενοκτονίες που διαπράττουν μαζί με τον Ερντογάν!

Must Read

Εκτός από την οικογένεια του δικτάτορα Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν, σίγουρα κρύος ιδρώτας θα λούζει και κάποια πολιτικά τζάκια εδώ στην Ελλάδα. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Αλίεφ χρηματοδοτεί Έλληνες πολιτικούς εδώ και χρόνια με νομιμοφανή τρόπο, που όμως με την σειρά τους όχι μόνο συγκαλύπτουν τα εγκλήματα του δικτάτορα, αλλά προωθούν και τις θέσεις της Τουρκίας εντός Ελλάδας!

Διαβάστε ακόμα: Pandora Papers: Τα «offshore» μυστικά» των παγκόσμιων ηγετών στο φως (video)

Απομένει να δούμε πόσο βαθιά θα φτάσει η έρευνα στις οφσόρ της οικογένειας Αλίεφ, για να αποκαλυφθούν οι Δυτικοί πολιτικοί που βρίσκονται στο payroll του εγκληματία. Άλλωστε, η ηρωίδα δημοσιογράφος Δάφνη Καρουάνα Γκαλίτσια, δολοφονήθηκε στην Μάλτα ενώ διερευνούσε το μαύρο χρήμα του Αλίεφ που κατευθυνόταν σε πολιτικούς της Δύσης.

Ο Ilham Aliyev έγινε πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν στις εκλογές του 2003 που θεωρήθηκαν ευρέως ως χειραγωγημένες μετά το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος είχε κυβερνήσει τη χώρα τα προηγούμενα 30 χρόνια τόσο ως κομμουνιστής ηγέτης όσο και μετά-κομμουνιστής πρόεδρος.

Ο νεότερος Αλίγιεφ επέβλεψε τεράστιες αυξήσεις στο ενεργειακό εισόδημα της χώρας, που δημιουργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από δύο μεγάλους αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη. Έχει de facto τον έλεγχο του κρατικού ταμείου πετρελαίου, το οποίο παράγει ετήσια έσοδα 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην μεγάλη του επιτυχία αυτή, συμμετέχουν με τις αποφάσεις τους πολλές δυτικές κυβερνήσεις, όπως και η ελληνική, που επέτρεψαν στον αγωγό ΤΑΡ να γίνει πραγματικότητα. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που έκαναν τα αδύνατα δυνατά σε συνεργασία με σκοτεινά πρόσωπα του αμερικανικού Βαθέως κράτους για να γκρεμίσουν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και να αποτρέψουν τον αγωγό South stream.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Μάθιου Μπράιζα που εκβίαζε την κυβέρνηση Καραμανλή, όχι μόνο ήταν έμμισθος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά παντρεύτηκε τουρκάλα δημοσιογράφο. Όλο το πακέτο δηλαδή.

Η προεδρία του Αλίεφ χαρακτηρίστηκε από βάναυσες πολιτικές διώξεις και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης και βασανιστηρίων δημοσιογράφων και αντιφρονούντων. Ο αδίστακτος δικτάτορας όμως, εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ερντογάν, δίνοντας του ενεργειακή η αυτονομία με το φυσικό αέριο και σε αντάλλαγμα ο Ερντογάν έθεσε στις υπηρεσίες του Αζερμπαϊτζάν την δολοφονική του μηχανή, τα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη και τους χιλιάδες ισλαμιστές μισθοφόρους που πολεμούν για λογαριασμό του τουρκικού στρατού.

Αποτέλεσμα ήταν το έγκλημα πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με την εθνοκάθαρση του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού.

Παρά τις κατηγορίες για διοίκηση κλεπτοκρατίας, ο Αλίεφ διατηρεί στενές σχέσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες μέσω αυτού που έχει γίνει γνωστό ως «διπλωματία χαβιαριού». Η έρευνα του του Laundromat για το Αζερμπαϊτζάν το 2017 από το Έργο Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς αποκάλυψε πώς ξεπλύθηκαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια που συνδέονται με τον Αλίεφ μέσω εικονικών εταιρειών, με μεγάλο μέρος των εσόδων να δαπανώνται σε «δώρα» για Ευρωπαίους πολιτικούς.

Άλλες έρευνες των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Offshore Leaks και Panama Papers της ICIJ, έδειξαν ότι η οικογένεια Alivey ελέγχει σημαντικό πλούτο στο Αζερμπαϊτζάν και ότι τα τρία παιδιά του προέδρου κατέχουν επίσης ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This