Απόφαση-βόμβα και από τη Φινλανδία: Σταματά η χορήγηση του εμβολίου της Moderna στους άνδρες κάτω των 30 ετών

Το ίδιο είχαν ανακοινώσει νωρίτερα Δανία και Σουηδία

Must Read

Μετά τη Σουηδία και τη Δανία, σήμερα και η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna στους άνδρες κάτω των 30 ετών (γεννημένους από το 1991 και μετά), λόγω αναφορών για μια σπάνια καρδιαγγειακή παρενέργεια.

Οι σκανδιναβικές χώρες βάσισαν την απόφασή τους σε μια αδημοσίευτη σκανδιναβική ερευνητική μελέτη, που περιλαμβάνει δεδομένα από την Φινλανδία, την Σουηδία, τη Νορβηγία και την Δανία.

«Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι οι άνδρες κάτω των 30 ετών, στους οποίους είχε χορηγηθεί το εμβόλιο Moderna Spikevax, εμφάνιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με άλλους να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα», δήλωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου υγείας Μίκα Σάλμινεν.

Όπως είπε ο ίδιος, η μυοκαρδίτιδα, δηλαδή η φλεγμονή του καρδιακού μυ (μυοκαρδίου), «συνήθως περνάει από μόνη της μέσα σε μερικές ημέρες. Προληπτικά η Φινλανδία θα χορηγεί στα αγόρια και στους νεαρούς άνδρες μόνο το εμβόλιο της Pfizer».

Ένας εκπρόσωπος της Moderna δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις αποφάσεις και πρόσθεσε: «Αυτές είναι συνήθως ήπιες περιπτώσεις και τα άτομα τις περισσότερες φορές αναρρώνουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έπειτα από μια συνηθισμένη θεραπεία και ξεκούραση. Ο κίνδυνος της μυοκαρδίτιδας αυξάνεται σημαντικά για αυτούς που κολλάνε COVID-19 και ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This