Merck: Ζητά από τον FDA να εγκρίνει το χάπι της κατά του κορωνοϊού

Πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο φάρμακο κατά του κορωνοϊού που θα λαμβάνεται από το στόμα

Must Read

Η Merck & Co καλεί τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να δώσει άδεια κυκλοφορίας για το χάπι κατά της Covid-19 που παρασκεύασε!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακοβιομηχανία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, κατέθεσε αίτηση στον FDA να δώσει επείγουσα άδεια για το χάπι της με εμπορική ονομασία «μολνοπιραβίρη» (Molnupiravir), κάτι που σημαίνει πως στην περίπτωση που η συγκεκριμένη ρυθμιστική αρχή ανάψει το «πράσινο φως» περί έγκρισης κυκλοφορίας του, θα αποτελέσει επίσημα το πρώτο φάρμακο κατά του κορωνοϊού που θα λαμβάνεται από το στόμα, αφού εκείνο που ετοιμάζει η Pfizer αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου.

Δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, έδειξαν πως η μολνοπιραβίρη μπορεί να μειώσει στο μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας λόγω σοβαρής Covid-19. Η ιική αλληλούχηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, έδειξε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό εναντίον όλων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, σύμφωνα με τη Merck.

Ο FDA θα εξετάσει τα δεδομένα της Merck για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση, η οποία, ενδεχομένως, να ληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη η φαρμακευτική εταιρεία έχει την επωνυμία MSD.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This