Εκτέλεσαν δυο παιδιά στην Κολομβία, γιατί τα έπιασαν να κλέβουν σε μαγαζί!

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασε την εκτέλεση

Must Read

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασε την εκτέλεση ενός 12χρονου αγοριού που φέρεται να πιάστηκε να κλέβει σε καταστήματα στη βορειοανατολική Κολομβία.

Ο ΟΗΕ καταδίκασε και την προφανή αποτυχία της αστυνομίας να απαντήσει στην υποτιθέμενη περίπτωση κλοπής καταστημάτων στο Τιμπού, μια πόλη που ελέγχεται από πολλές παράνομες ένοπλες ομάδες.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία ενός 12χρονου αγοριού χθες, στο Tibu, Norte de Santander. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Καλούμε τις αρχές να διερευνήσουν αυτά τα γεγονότα. Καλούμε για σεβασμό στη ζωή και την προστασία των παιδιών», ανέφερε η ανακοίνωση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 12χρονο αγόρι και ένας 18χρονος έφηβος συνελήφθησαν από καταστηματάρχες οι οποίοι στη συνέχεια, όπως ανέφεραν, αιφνιδιάστηκαν από δύο ένοπλους άνδρες που πήραν τα δυο παιδιά. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε δρόμο στο Τιμπού το επόμενο πρωί. Μια πινακίδα που έλεγε «κλέφτες» είχε μείνει στο σώμα του νεότερου θύματος.

Το βίαιο περιστατικό αύξησε τις εντάσεις μεταξύ των ντόπιων και του περιφερειάρχη αστυνομίας, συνταγματάρχη Κάρλος Μαρτίνεθ, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη τριών ντόπιων, ισχυριζόμενος ότι ήταν συνένοχοι στη διπλή ανθρωποκτονία.

Σε συνέντευξή του στο Caracol Radio, ο Μαρτίνεθ ισχυρίστηκε ότι οι ντόπιοι δεν κάλεσαν ποτέ την αστυνομία, αλλά αποφάσισαν «να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους. Για αυτό είναι οι αρχές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This