Μέλος της δημοτικής αστυνομίας απολύθηκε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στο κόμμα του Ερντογάν

Πήγε στον τοπικό εισαγγελέα με έγγραφα που αποδείκνυαν τη διαφθορά και την επόμενη μέρα απομακρύνθηκε από τη θέση του

Must Read

Αφού υπηρέτησε για σχεδόν επτά χρόνια ως δημοτικός αστυνομικός στον Δήμο Ekinözü (όπου κυριαρχεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP) στη νότια επαρχία Kahramanmaraş της Τουρκίας, ο Ahmet Yardımcı απολύθηκε επειδή κατέθεσε αναφορά για διαφθορά μεταξύ αξιωματούχων του AKP.

Όταν πήγε στον τοπικό εισαγγελέα με έγγραφα που αποδείκνυαν αυτή τη διαφθορά, απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Ο Yardımcı ήταν λοχίας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το 2011 έως το 2015 όταν ζήτησε μετάθεση στον δήμο Ekinözü, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sözcü. Το αίτημά του έγινε δεκτό και εκεί εργάστηκε ως δημοτικός αστυνομικός μαζί με τρεις άλλους λοχίες. Το 2017, ένα μέλος της αντιπολίτευσης υπέβαλε καταγγελία για τη μετάθεση των τεσσάρων ανδρών, αλλά μετά από έρευνα, η καταγγελία απορρίφθηκε.

Αφότου ο δήμαρχος του AKP Μπιλάλ Έκερ εξελέγη στο Ekinözü το 2019, ο Yardımcı άρχισε να παρατηρεί απάτη και διαφθορά στην τοπική κυβέρνηση. Τεκμηρίωσε τις παραβιάσεις του Έκερ και στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, πήγε στην τοπική εισαγγελία με τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφημένων σημειώσεων και φωτογραφιών. Την επόμενη μέρα, ο δήμαρχος Έκερ τον απέλυσε.

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, η σύμβαση εργασίας του Yardımcı λύθηκε επίσημα. Στην επιστολή που εξηγούσε την απόλυσή του, ο Δήμος υποστήριξε ότι διορίστηκε… κατά λάθος το 2015 και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για απασχόληση. Υποστήριξαν ότι η «διοικητική ενέργεια» σχετικά με τον διορισμό του – δηλαδή να του επιτραπεί να παραμείνει εργαζόμενος  – είχε αποσυρθεί και η «σχέση του με τον Δήμο […] τερματίστηκε».

Ο Yardımcı είπε ότι αυτός ο λόγος απόλυσης, αποτελεί πλαστογραφία εγγράφων και ότι σκέφτεται να οδηγήσει την υπόθεσή του στο διοικητικό δικαστήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This