Ταγίπ Ερντογάν: «Θα είναι πιο προσεκτικοί τώρα», είπε με θράσος για τους Πρέσβεις που απείλησε με εκδίωξη

Έκαναν πίσω στην κριτική τους για την υπόθεση Καβαλά οι δέκα χώρες

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μετά τις απειλές του κατά δέκα Πρέσβεων, αρκετές χώρες έκαναν πίσω στην κριτική τους στην Τουρκία για τη μη απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες εξέδωσαν πανομοιότυπες ανακοινώσεις λέγοντας ότι «σέβονται τη σύμβαση του ΟΗΕ που απαιτούσε από τους διπλωμάτες να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας που τους φιλοξενεί».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η νέα δήλωση «δείχνει ότι έχουν κάνει ένα βήμα πίσω από τη συκοφαντία εναντίον της χώρας μας» και πρόσθεσε με θράσος: «Θα είναι πιο προσεκτικοί τώρα».

Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει από μια κοινή έκκληση την περασμένη εβδομάδα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Καναδά, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας προς την Τουρκία, να επιλύσει γρήγορα τη νομική της υπόθεση κατά του φυλακισμένου φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει καταδικαστεί, εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Ερντογάν τον κατηγορεί ότι χρηματοδότησε ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2013 και στη συνέχεια έπαιξε ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This