Αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Must Read

Λίγο πριν την έναρξη της νέας εξέτασης της έφεσης που άσκησαν οι ΗΠΑ κατά απόφασης βρετανικού δικαστηρίου (τον Ιανουάριο) για μη έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, η Διεθνής Αμνηστία προέτρεψε τις αμερικανικές Αρχές να βάλουν στο αρχείο το κατηγορητήριο σε βάρος του ιδρυτή του WikiLeaks, αλλά και τις βρετανικές Αρχές να τον αποφυλακίσουν άμεσα.

Η προτροπή έγινε από τη ΓΓ της ΜΚΟ, Ανιές Καλαμάρ για τον 50χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει δίωξη από τις αμερικανικές αρχές για την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων απορρήτων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.

Στο σκεπτικό της απόφασης για τον Ασάνζ, αναφερόταν ότι υπάρχει κίνδυνος να αυτοκτονήσει σε αμερικανική φυλακή και εκφράζονταν ανησυχίες για την ψυχική του υγεία. Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ακόμη οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξέταζαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην απαγωγή ή τη δολοφονία του Αυστραλού, όταν ζούσε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

«Η αποκάλυψη αυτή θέτει υπό ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση την αξιοπιστία των αμερικανικών υποσχέσεων για τη μεταχείρισή του και εκθέτουν περαιτέρω τα πολιτικά κίνητρα αυτής της υπόθεσης», κρίνει η Καλαμάρ και προσθέτει: «Έπειτα από 20 χρόνια, πρακτικά κανένας υπεύθυνος για τα εγκλήματα πολέμου που φέρονται να διαπράχθηκαν από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ δεν έχει λογοδοτήσει, πόσο μάλλον παραπεμφθεί σε δίκη και μολαταύτα ένας εκδότης που αποκάλυψε τέτοια εγκλήματα αντιμετωπίζει μια ζωή στη φυλακή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This