Παρανόηση, «δεν έγινε πραξικόπημα», λέει ο στρατιωτικός ηγέτης του Σουδάν

Must Read

«Τα γεγονότα στο Σουδάν δεν πρέπει να χαρακτηριστούν ως στρατιωτικό πραξικόπημα, πρόκειται απλώς για προσπάθειες διόρθωσης ορισμένων λαθών που έγιναν κατά τη μεταβατική περίοδο», δήλωσε ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν σε συνέντευξή του στο Sputnik.

«Όλος ο κόσμος είναι μπερδεμένος και για να είμαι ειλικρινής, όσοι κοιτάζουν τον πολιτικό χάρτη του Σουδάν αγνοούν πολλά γεγονότα. Όσοι το θεωρούν πραξικόπημα κάνουν λάθος, αφού είμαστε στην εξουσία και θα έπρεπε επίσης να έχουμε αντικαταστάθηκε ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος. Αυτό που συνέβη είναι μια διόρθωση της πορείας μας, μια διόρθωση της μεταβατικής περιόδου. Όσοι το θεωρούν πραξικόπημα μπορούν να θεωρήσουν οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση στην κυβέρνηση πραξικόπημα, για παράδειγμα τη 12 Απριλίου [2019]», είπε ο αλ Μπουρχάν.

Ο αρχηγός του σουδανικού στρατού τόνισε ότι τα βήματα που έλαβε ο στρατός, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης της κυβέρνησης, «ήταν απαραίτητα για να εξασφαλιστεί τελικά η σταθερότητα».

Είπε ακόμα ότι ο στρατός της χώρας έπρεπε να δράσει, καθώς η μεταβατική περίοδος χαρακτηρίστηκε από παραβιάσεις και έλλειψη συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών.

Ο πρωθυπουργός του Σουδάν Αμπντάλα Χάμντοκ μεταφέρθηκε προσωρινά από την κατοικία του «λόγω πληροφοριών για πιθανή επίθεση», πρόσθεσε ο Σουδανός στρατιωτικός ηγέτης: «Είχαμε πληροφορίες ότι θα μπορούσε να γίνει επίθεση τις πρώτες στιγμές της αναταραχής· γι’ αυτό αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε μακριά. Και πράγματι, πολλές ομάδες άρχισαν να μαζεύονται κοντά στο σπίτι του όταν ήταν εκεί, αλλά όταν νιώσαμε ότι άρχιζαν οι ενέργειες , τον πήραμε μακριά από το σπίτι του. Τώρα έχει επιστρέψει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This