Συνάντηση κορυφής για την συντριβή της Τουρκίας;

Τα τρία σενάρια της μυστηριώδους συναντήσεις στη Μόσχα

Must Read

Το αφεντικό της CIA ήρθε στη Ρωσία μαζί με «μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ», όπως δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα στο RIA Novosti. Οι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης στις 2-3 Νοεμβρίου «για να συζητήσουν μια σειρά ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις».

Μια σύντομη φωτογράφηση στην αρχή της συνάντησης έδειξε τους δύο αξιωματούχους ασφαλείας να χαιρετούν ο ένας τον άλλο με μια χειραψία και ένα νεύμα του κεφαλιού. Ο Patrushev της FSB και ο Burns της CIA κάθισαν στη συνέχεια περιτριγυρισμένοι από μια μικρή αντιπροσωπεία και μεταφραστές, με τους Αμερικανούς να αναφέρονται προφανώς ονομαστικά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το ταξίδι – έκπληξη του ανώτατου κλιμακίου της CIA στη Μόσχα, έγινε μία μόλις ημέρα μετά την εκτενέστατη συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η συνάντηση του Τούρκου με τον Πούτιν, είχε προηγηθεί.

Ουδείς λοιπόν μπορεί να αγνοήσει την ηχηρή σημειολογία της στιγμής. Αμέσως μετά την συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν, κλιμάκιο της CIA με το ειδικά διαμορφωμένο Μπόινγκ 737 σπεύδει στη Μόσχα.

Στη συνάντηση του με τους δύο ηγέτες, ο Ερντογάν έθεσε θέμα νέας τουρκικής εισβολής στην Συρία για να καθαρίσει το πεδίο από τους Κούρδους μαχητές. Ήθελε να αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη του Πούτιν και την ανοχή του Μπάιντεν.

Ο Πούτιν όμως μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκαθάρισε πως οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν ολοσχερώς από την Συρία, διότι παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Ταυτόχρονα, εάν ο Μπάιντεν επιτρέψει στον Ερντογάν να σφάξει τους Κούρδους μαχητές, που αποτελούν συμμάχους των ΗΠΑ, τότε θα έχει διαπράξει την δεύτερη προδοσία μέσα σε λίγους μήνες, μετά από αυτή στο Αφγανιστάν. Γεγονός που θα είναι και η ταφόπλακα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο: Αμέσως μετά την έλευση του αμερικανικού κλιμακίου στη Μόσχα, η ρωσική πολεμική αεροπορία ενισχύει τις δυνάμεις της στην Συρία με 20 πολεμικά αεροσκάφη!

Για ποιον λόγο; 20 πολεμικά αεροσκάφη εκεί όπου ήδη υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν εδώ και χρόνια, παραπέμπουν σε σχεδιασμό ευρείας πολεμικής σύρραξης. Όχι φυσικά με τους ισλαμιστές τρομοκράτες, καθώς με τις υπάρχουσες δυνάμεις τους οι Ρώσοι τους έχουν ήδη επιφέρει τεράστιο πλήγμα. Φυσικά οι Ρώσοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τους Τούρκους και μία ρωσοτουρκική σύρραξη φαντάζει μακρινό σενάριο.

Η συνάντηση όμως των ανωτάτων κλιμακίων μυστικών υπηρεσιών της υφηλίου την συγκεκριμένη συγκυρία και η πρωτοφανής ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία, παραπέμπει σε τρία σενάρια: Αποτροπή της τουρκικής εισβολής δια του φόβου ή σύρραξη, με την ανοχή των ΗΠΑ και την εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει νατοϊκή εμπλοκή. Ή, το απευκταίο, θα επιτρέψουν στην Τουρκία να επεκτείνει την ζώνη επιρροής της εντός της Συρίας και απλώς η ενίσχυση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας γίνεται ώστε οι Τούρκοι να καταλάβουν τα όρια τους και να μην συγκρουστούν με τις δυνάμεις του Άσαντ. Σε αυτή την περίπτωση, Ρωσία και Άσαντ θα έχουν υποστεί έναν εξευτελισμό, έχοντας ήδη δώσει τελεσίγραφο στους Τούρκους να εγκαταλείψουν τη Συρία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This