Μαργαρίτης Σχοινάς: Καλομαθημένος από την ελληνική κυβέρνηση, περίμενε… τεμενάδες και στο Ντουμπάι!

Ούτε... ζωγραφιστό δεν είδε τον σεΐχη - πρωθυπουργό των Εμιράτων

Must Read

Εξευτελισμό… άνευ προηγουμένου υπέστη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την προ εβδομάδος επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση Expo Dubai 2020.

Η έκθεση ήταν προγραμματισμένη για πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά πραγματοποιήθηκε φέτος με το ίδιο όνομα, ακολουθώντας τη σχετική πρακτική των Ολυμπιακών του Τόκιο. O γνωστός -στους παροικούντες του Μεγάρου Μαξίμου- και σαν «μέντορας του Κυριάκου» βρέθηκε από την αρχή της τριήμερης επίσκεψής του ενώπιον εκπλήξεων. Ήλπιζε πως, χωρίς διπλωματική προεργασία και μόνον στο άκουσμα του βαρύγδουπου τίτλου του («αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής»), οι τοπικοί σεΐχηδες θα του άρχιζαν τις υποκλίσεις. Όπως, δηλαδή, τον έχει συνηθίσει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά.

Φθάνοντας στο Ντουμπάι ενημερώθηκε ότι οι μόνες προγραμματισμένες συναντήσεις ήταν με την υπουργό Πολιτισμού και τελευταία από πλευράς πρωτοκόλλου. Ο κ. Σχοινάς αξίωσε από τα στελέχη της τοπικής αντιπροσωπείας κάτι καλύτερο και, πράγματι, ενημερώθηκε ότι θα τον δεχθεί και ο σεΐχης – υπουργός Ισότητας και Συνύπαρξης, ο οποίος βρίσκεται κάπως παραπάνω από πλευράς εθιμοτυπίας.

Λίγο μετά ζήτησε να δει και κάποιον ανώτερο ιεραρχικά, εκδηλώνοντας την προτίμησή του -ούτε λίγο ούτε πολύ- για το πρόσωπο του σεΐχη – πρωθυπουργού των Εμιράτων. Δυστυχώς το αίτημα δεν έγινε δεκτό και τότε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν νόμιζε ότι βρήκε τη λύση! Έριξε ένα δημόσιο λιβανωτό ότι «η αυξανόμενη διεθνής παρουσία των ΗΑΕ και η συμφωνία εξομάλυνσης με το Ισραήλ δείχνουν ότι τα ΗΑΕ ενεργούν ως καταλύτης για την αύξηση της σταθερότητας στην περιοχή. Τα ΗΑΕ είναι αναμφίβολα ένας πόλος ισχύος, επιρροής και έμπνευσης».

Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό

Καθώς η δήλωση μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι ελπίδες του κ. Σχοινά αναπτερώθηκαν και ανέμενε την ειδοποίηση περί συνάντησης με τον σεΐχη – πρωθυπουργό. Όταν πέρασε μία μέρα και συνειδητοποίησε πως το αίτημα δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτό, ο… μέντορας αναζήτησε σωσίβιο σε ένα ολιγόλεπτο ραντεβού με τον σεΐχη – αναπληρωτή πρωθυπουργό, ο οποίος στο κάτω κάτω συνηθίζει να δέχεται συχνά αξιωματούχους εκ Βρυξελλών. Ε, η απάντηση στο αν έγινε -έστω- αυτό το σύντομο ραντεβού είναι μάλλον αυτονόητη!

Προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι ο λάτρης του Twitter κ. Σχοινάς ήταν πολύ φειδωλός στα της επίσκεψής του στα ΗΑΕ. Αντί για τις συνήθεις πολλές φωτογραφίες και τα μεγάλα λόγια, ανάρτησε μόνο ότι «άνοιξε την Ημέρα Τιμής της Ε.Ε. στην #Expo2020Dubai, περιόδευσε στα εθνικά περίπτερα των κρατών-μελών της Ένωσης, μίλησε σε διάφορες εκδηλώσεις και συναντήθηκε με εμιρατινούς ομολόγους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This