Ισπανία: Συλλήψεις επιβατών που επιχείρησαν να διαφύγουν, μετά από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Εικάζεται ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε ένα περίτεχνο σχέδιο παράνομης μετανάστευσης

Must Read

Χειροπέδες σε 12 άτομα πέρασαν σήμερα αστυνομικοί της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία, τα οποία διέφυγαν από το αεροδρόμιο της πόλης μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε χθες αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Το αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε πτήση μεταξύ του Μαρόκου και της Τουρκίας, άλλαξε πορεία στις 19.00 τοπική ώρα χθες προς την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια στην Ισπανία, λόγω της υποτιθέμενης αδιαθεσίας ενός επιβάτη, σύμφωνα με δήλωση της ισπανικής πολιτοφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της απομάκρυνσης του επιβάτη που ένιωθε αδιαθεσία, καμιά εικοσαριά συνεπιβάτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να φύγουν από το αεροσκάφος, τρέχοντας στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης.

Η αστυνομία και η πολιτοφυλακή ξεκίνησαν αμέσως έρευνες στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί κάθε δραστηριότητα. Τα δρομολόγια επαναλήφθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, έπειτα από διακοπή 4 ωρών, σύμφωνα με τις αρχές του αερολιμένα. Όπως γράφει η εφημερίδα El Pais, οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο ενός τεχνάσματος με στόχο την παράνομη είσοδο στην Ισπανία. «Προς το παρόν, 12 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία και την πολιτοφυλακή», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης. Τουλάχιστον 10 άτομα εξακολουθούν και διαφεύγουν, σύμφωνα με τις αρχές.

Έχαιρε άκρας υγείας

Ο επιβάτης, ο οποίος παραπονέθηκε ότι ένιωθε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχαιρε άκρας υγείας, οπότε και συνελήφθη από την αστυνομία για «βοήθεια σε παράνομη μετανάστευση και παραβίαση του νόμου για τους αλλοδαπούς», σύμφωνα με την εφημερίδα. «Φαίνεται πως είχε υποστεί διαβητικό σοκ και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μαζί με ένα ακόμη άτομο», εξήγησε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. Μάλιστα, το άτομο που τον συνόδευε, τράπηκε σε φυγή με το που έφθασαν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, 13 αεροσκάφη με προορισμό την Πάλμα άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια και 16 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν αντιμετώπισαν σημαντικές καθυστερήσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αερολιμένα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This