Μύδροι του Πολωνού πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας

Για πρώτη φορά ο πολωνός καταφέρθηκε ευθέως κατά της Τουρκίας για την παράνομη μετανάστευση

Must Read

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, θα πρότεινε τη σύγκληση συνόδου κορυφής της ΕΕ αφιερωμένη στην κατάσταση στα σύνορα ΕΕ-Λευκορωσίας το συντομότερο δυνατό. Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης θα μεταβεί στην Πολωνία σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία μας»

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα Πολωνο-Λευκορωσικά σύνορα, γιατί – όπως υποστήριξε – η Πολωνία παρακολουθείται τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα δυτικά. Επισήμανε επίσης ότι «πέρα από τα ανατολικά σύνορα ξέρουν καλύτερα ότι αν δεν είμαστε ενωμένοι, θα είναι εύκολο να μας διαλύσουν και εύκολα να ανακατευτούν στην κυριαρχία μας».

Ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki παραδέχτηκε επίσης ότι οι ξένοι εταίροι γνωρίζουν ότι τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας είναι ταυτόχρονα τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός μέλους του ΝΑΤΟ. Επεσήμανε επίσης ότι «έχουμε αδιαμφισβήτητες εκφράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης».

«Έρχονται από τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον, το Κίεβο και όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», τόνισε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τον για την αλληλεγγύη και την ετοιμότητά του να βοηθήσει. «Μίλησα με τους πρωθυπουργούς της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλους πρωθυπουργούς. Όλοι καταλαβαίνουν αυτή την πρόκληση. Καταλαβαίνουν ότι τα σύνορά μας είναι τα σύνορα μεταξύ του κράτους δικαίου και του κράτους της ανομίας – δυστυχώς της Λευκορωσίας », δήλωσε ο Mateusz Morawiecki.

Ωστόσο, επέστησε σαφώς την προσοχή στη συμμετοχή της Τουρκίας στην οργάνωση της μεταφοράς των μεταναστών στο Μινσκ, από όπου καταλήγουν στα πολωνικά σύνορα. «Πριν από έναν ή δύο μήνες, η Τουρκία φαινόταν να θέλει να συνεργαστεί στενά μαζί μας. Θα το πω δυνατά εδώ, γιατί νομίζω ότι θα το ακούσουν και εκεί, ότι μπορούμε να δούμε αυτές τις ενέργειες – ως απόδειξη του πλήρους συγχρονισμού των τουρκικών ενεργειών με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Μας ανησυχεί, δεν μας αρέσει».

Η πολωνική κυβέρνηση αρνείται σταθερά να δεχτεί βοήθεια από τον Frontex, αλλά είναι έτοιμη να δεχτεί τα χρήματα. «Θα τα καταφέρουμε οικονομικά, αλλά αν είναι έτοιμη να μας στηρίξει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, θα δεχθούμε αυτή τη βοήθεια. Ναι, ναι, γιατί γιατί όχι, είπε χθες ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This