Ευθεία απειλή της Κίνας στην Αυστραλία: Να είστε έτοιμοι να «θυσιαστείτε»…

Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης της Αυστραλίας και από πρώην πρωθυπουργούς της χώρας!

Must Read

«Εάν ο αυστραλιανός στρατός παρέμβει στις σχέσεις του Πεκίνου με την Ταϊβάν, καλύτερα να είναι έτοιμος να «θυσιάσει» τους στρατιώτες του σε μια αντεπίθεση», δήλωσε ο αρχισυντάκτης των Global Times της Κίνας.

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Πίτερ Ντάτον υποσχέθηκε να «υποστηρίξει στρατιωτικά τις ΗΠΑ εάν οι ΗΠΑ επιλέξουν να αναλάβουν δράση κατά της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν», με αποτέλεσμα ο συντάκτης των Global Times Hu Xijin να απαντήσει χθες με μία ευθεία απειλή που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εάν αυστραλιανά στρατεύματα έρθουν να πολεμήσουν στα Στενά της Ταϊβάν, είναι αυτονόητο ότι η Κίνα θα πραγματοποιήσει βαριά επίθεση εναντίον τους και θα ισοπεδώσει τις αυστραλιανές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που τους υποστηρίζουν», προειδοποίησε ο Χου.

«Επομένως, η Αυστραλία καλύτερα να είναι έτοιμη να θυσιαστεί για το νησί της Ταϊβάν και τις ΗΠΑ»!

Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική προς την Κίνα και έχει κάνει επανειλημμένες αναφορές σε «ενδεχόμενες συγκρούσεις» αλλά και πόλεμο. Η κυβέρνηση Μόρισον ενδυνάμωσε επίσης τη συνεργασία της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βλάπτοντας τις προηγουμένως καλές σχέσεις της με την Κίνα – μια αλλαγή εξωτερικής πολιτικής που έχει επικριθεί από τους πρώην πρωθυπουργούς της Αυστραλίας Paul Keating, Kevin Rudd και Malcolm Turnbull.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Keating προειδοποίησε ότι η Αυστραλία «δεν πρέπει να παρασυρθεί σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση για την Ταϊβάν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», επισημαίνοντας ότι η Ταϊβάν «δεν αποτελεί ζωτικό συμφέρον της Αυστραλίας».

Ο Κίτινγκ κατηγόρησε επίσης την εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας ότι επηρεάζεται από «πράκτορες» στις υπηρεσίες πληροφοριών και συνέκρινε την αμφιλεγόμενη συμφωνία AUKUS του Μόρισον με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόκτηση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων με το γνωμικό που θα χρησιμοποιούσαμε εμείς στην Ελλάδα: « ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This