Γερμανία: Στα ΜΜΜ μόνο όσοι επιδεικνύουν αρνητικό τεστ και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης!

Το «lockdown για τους ανεμβολίαστους» προβάλλεται, πλέον, ως η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της επέλασης της πανδημίας

Must Read

Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξακολουθεί να επελαύνει στην Ευρώπη, στη Γερμανία που μαστίζεται από σχετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, συζητούν να αυστηροποιήσουν κι άλλο τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, μία ημέρα μετά την επιβολή από την Αυστριακή κυβέρνηση lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας, και ενώ ο αριθμός των μη εμβολιασμένων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος στο 30%, τα τρία κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, σκέφτονται σοβαρά να προβούν σε επιπλέον μέτρα, εν όψει και των γιορτών. «Είναι αναγκαίο ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο Ντερκ Βίσε, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Με βάση τη νέα πρόταση, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί λεωφορεία ή τραίνα θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, με τα τρία κόμματα να πρότειναν ανάλογους περιορισμούς και για τους χώρους εργασίας.

Eθνική απόφαση τα lockdowns

«Τα lockdowns είναι εθνική απόφαση», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες. Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλει lockdown σε πολίτες ανεμβολίαστους κατά της Covid-19, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, σημείωσε ότι «τα lockdowns είναι απόφαση που λαμβάνεται σε επίπεδο κρατών-μελών» και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη-μέλη σε διάφορα επίπεδα για να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση, να ανταλλάσσει πληροφορίες και να έχει μια συνεκτική προσέγγιση της κατάστασης.

Υπενθύμισε, πάντως, την εκτίμηση κινδύνου που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσου (ECDC) στις 30 Σεπτεμβρίου, η οποία έδειχνε ότι στις χώρες όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 75%, η άρση των περιορισμών για την υγεία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο. «Το μήνυμα παραμένει σαφές. Εμβολιαστείτε. Διατηρήστε μάσκες και κοινωνική απόσταση», επισήμανε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This