Αυστρία: «Καμαρώνει» για το lockdown στους ανεμβολίαστους ο Σάλενμπεργκ!

Must Read

«Ήδη αποδίδει καρπούς» το lockdown σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, επισημαίνοντας πως οδήγησε στη «μαζική αύξηση εγγραφών στα κέντρα εμβολιασμού».

Αυτό επισήμανε ο καγκελάριος στο Γαλλικό Πρακτορείο για το «δύσκολο», όπως το χαρακτήρισε, μέτρο που ξεκίνησε να ισχύει από σήμερα, Δευτέρα 15/11, στην Αυστρία. «Δεν είναι ότι από χαρά στερήσαμε κομμάτι της ελευθερίας ενός μέρους του πληθυσμού, αλλά το μέτρο φέρνει ήδη αποτελέσματα», τόνισε ο καγκελάριος.

Η Αυστρία, χώρα με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία αντιμετωπίζει μια ραγδαία άνοδο νέων κρουσμάτων, την υψηλότερη από την έναρξη της πανδημίας (12.000 ημερησίως, κατά μέσο όρο) επέβαλε σήμερα lockdown σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, γεγονός που την καθιστά το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που προχωρά σε ένα τόσο ζόρικο μέτρο.  «Η μόνη ευκαιρία να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο είναι να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού», το οποίο είναι «ντροπιαστικά χαμηλό» (65% μέχρι σήμερα), επέμεινε ο Σάλενμπεργκ.

«Θέλω να οδηγήσω τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και όχι να θέσω σε εγκλεισμό τους εμβολιασμένους», πρόσθεσε, παραμερίζοντας τις κατηγορίες για διακρίσεις ή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ένδειξη αλληλεγγύης

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν μια δόση εμβολίου την περασμένη εβδομάδα στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων 128.813 για πρώτη φορά, μπροστά στην επιβολή των περιορισμών. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού είναι έτοιμα να παραιτηθούν από τις ελευθερίες τους και να δεχτούν τον κατ’ οίκον περιορισμό, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το άλλο τρίτο που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί», είπε, επίσης, ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, για τον οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες από την πόλη της Βιέννης, ο καγκελάριος ανέφερε ότι αναμένει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να δώσει το πράσινο φως «μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες». Θα ξεκινήσει «αν γίνει έτσι, μια έκκληση να εμβολιαστούν τα παιδιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This