Συμφωνία δισεκατομμυρίων της Pfizer με τις ΗΠΑ για το χάπι κατά της Covid

Must Read

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε να αγοράσει 10 εκατομμύρια δόσεις του από του στόματος αντιικού φαρμάκου που στοχεύει τον ιό που ευθύνεται για την COVID-19, υπό την προϋπόθεση ότι το φάρμακο λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων», ανακοίνωσε η Pfizer.

«Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αποκτήσει 10 εκατομμύρια θεραπείες που θα παραδοθούν από την Pfizer, ξεκινώντας αργότερα αυτό το έτος και θα ολοκληρωθούν το 2022. Η Pfizer θα λάβει 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», ανέφερε η φαρμακοβιομηχανία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Το φάρμακο Paxlovid που αναπτύχθηκε από την Pfizer είναι ένας «αναστολέας πρωτεάσης 3CL», που σημαίνει ότι στοχεύει ένα συγκεκριμένο ένζυμο που παίζει βασικό ρόλο στην ικανότητα αναπαραγωγής του κορωναϊού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Pfizer είπε επίσης ότι είχε συνάψει εθελοντική συμφωνία άδειας χρήσης με την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Medicines Patent Pool για να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης στο φάρμακο σε 95 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που αντιπροσωπεύουν περίπου το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Την αίτηση της Pfizer προς τον FDA για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης ακολούθησε μια «ενδιάμεση ανάλυση» μιας κλινικής δοκιμής φάσης 2/3 που έδειξε ότι το Paxlovid μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας κατά σχεδόν 90%, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ασθενείς στη δοκιμή, που όλοι θεωρήθηκαν ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης προχωρημένων περιπτώσεων COVID-19, έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Κανένας από αυτούς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία δεν πέθανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This