Ολικό lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός του πληθυσμού στην Αυστρία!

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ενηλίκων...

Must Read

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή εθνικού lockdown από τη Δευτέρα και για το πολύ 20 ημέρες για τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων πολιτών. Επίσης, θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για το σύνολο του πληθυσμού από την 1η Φεβρουαρίου.

Το ολικό lockdown θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους μετά τις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, ο κόσμος θα επιτρέπεται να βγαίνει από τα σπίτια του μόνο για ζωτικούς σκοπούς, όπως ψώνια για είδη παντοπωλείου, μετάβαση στη δουλειά ή άσκηση. Μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης θα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά.

Οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση, εστιατόρια, παμπ και όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα θα κλείσουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ακυρωθούν. «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα», σχολίασε ο Σάλενμπεργκ.

«Αυτό δεν είναι εύκολο για εμάς, αλλά λόγω του αριθμού των μολύνσεων πρέπει να λάβουμε τέτοια μέτρα. Με πονάει που πρέπει να επιβάλλω περιορισμούς. Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Απαιτούμε πολλά από τους εμβολιασμένους σε αυτή τη χώρα, γιατί οι μη εμβολιασμένοι δεν έχουν δείξει αλληλεγγύη», είπε ακόμα ο Αυστριακός καγκελάριος και κατηγόρησε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν για «επίθεση στο σύστημα υγείας».

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα καταστήσει υποχρεωτικά τα εμβόλια κατά της COVID-19, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου… Περίπου το 66% του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Είναι δεδομένο ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του ενήλικου πληθυσμού θα προκαλέσει διαμάχες, με την Αυστρία να είναι μόλις η τέταρτη χώρα στον κόσμο που το επιβάλλει- μετά την Ινδονησία, τη Μικρονησία και το Τουρκμενιστάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This