Ετοιμάζεται για υποχρεωτικό εμβολιασμό και η Γερμανία – Μια ανάσα πριν το lockdown η Σλοβακία

Στο 68% οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Γερμανία, στο 45% στη Σλοβακία.

Must Read

Από τη στιγμή που το γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την απόφασή του να απορρίψει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και οι Πράσινοι τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μετράμε αντίστροφα για να γίνει η Γερμανία η δεύτερη χώρα της ΕΕ που θα τον επιβάλει, μετά την Αυστρία.

«Το σκεφτόμαστε πραγματικά διότι βλέπουμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν και αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι μια ιδιαίτερα οξεία κρίση», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του Συμβουλίου Ηθικής Σουζάνε Σράιμπερ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξάνεται ραγδαία.

«Τα συνεχή lockdown και οι περιορισμοί των κοινωνικών επαφών είναι μεγαλύτερος εξαναγκασμός από τον εμβολιασμό. Δεν είναι μια πρόταση για τώρα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk  εξηγώντας ότι αρχικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αφορά για παράδειγμα τους οίκους ευγηρίας και τους υγειονομικούς προκειμένου να προστατευθεί ο πιο ευάλωτος πληθυσμό. «Η υιοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν θα σημαίνει ότι αυτός θα ελέγχεται από την αστυνομία», πρόσθεσε η Γκέρινγκ- Έκαρτ.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στη Γερμανία 66.884 νέα κρούσματα covid-19 και 335 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών λόγω επιπλοκών της νόσου σε σχεδόν 100.000, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία σε μια νέα κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), συζήτησε χθες το θέμα με τους επικεφαλής των τριών κομμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες οι Γερμανοί σπεύδουν να εμβολιαστούν, καθώς αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα. Mέχρι στιγμής περίπου το 68% του πληθυσμού της χώρας έχει ανοσοποιηθεί πλήρως, ποσοστό κάτω από τον μέσο όρο στη δυτική Ευρώπη.

Έτοιμη για lockdown η Σλοβακία

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα την υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα COVID-19, ενόψει της κυβερνητικής συνεδρίασης που πιθανόν να συμφωνήσει σε βραχυπρόθεσμο lockdown για να αντιμετωπίσει την ταχύτερη παγκοσμίως αύξηση στις μολύνσεις.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Our World in Data.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική: «Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε σύμφωνα με το Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

Στη Σλοβακία, που έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση ασκεί νέες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200 και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This