Συναγερμός στη Βρετανία: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ύποπτα κρούσματα σε Τσεχία και Γερμανία

Must Read

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας στη Βρετανία, καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα που συνδέονται μεταξύ τους της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και αφορούν ταξίδια στη νότια Αφρική. 

Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ. «Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ», είπε ο υπουργός.

Τα δύο εν λόγω πρόσωπα καθώς και όλα τα μέλη των οικογενειών τους υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ και έχουν κληθεί να απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα η Αγγλία, θα προσθέσει ακόμη το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα στην ταξιδιωτική «κόκκινη λίστα» της από τις 0400 GMT της Κυριακής. Η λίστα ήδη περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε.

Αργότερα αναμένεται κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, του επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και του αρχίατρου Κρις Γουίτι για «να ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα», κατέληξε ο Τζάβιντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This