Ιολόγος στο εργαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ: Η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει κοντά στα Χριστούγεννα

«Τα μοριακά τεστ σίγουρα την ανιχνεύουν, αλλά πρέπει να ερευνηθεί αν ισχύει το ίδιο και για τα rapid», επισήμανε η ίδια

Must Read

Ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την νεοφερμένη μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού έδωσε σήμερα η Ευτυχία Βάρδα, επικεφαλής ιολόγος του εργαστηρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, η επιστημονική ομάδα του οποίου ανίχνευσε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Αφρική.

Η επιστήμονας, μιλώντας αποκλειστικά στο Open TV και την Αδαμαντία Λιόλιου, ανέλυσε όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εξηγώντας το αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερη νόσο, αλλά και αν την «πιάνουν» τα υπάρχοντα εμβόλια. «Καθημερινά βλέπουμε περίπου 2.000 με 3.000 κρούσματα την ημέρα. Είχαμε ξαφνικά τη νέα μετάλλαξη και παρατηρήσαμε πολύ γρήγορη μετάδοση. Πιστεύουμε πως θα επικρατήσει. Τον επόμενο μήνα θα είναι κυρίαρχη και δυστυχώς αυτό θα γίνει κοντά στα Χριστούγεννα», είπε η κα Βάρδα.

Σύμφωνα με την διακεκριμένη επιστήμονα, η εν λόγω παραλλαγή δείχνει να είναι πιο μεταδοτική, ωστόσο σε αυτό το χρονικό σημείο δεν προκαλεί βαριά νόσηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών το περνά ήπια στο σπίτι, μια μόνο μικρή μερίδα του πληθυσμού μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν νόσησε βαριά. «Έχουμε δει την τοποθέτηση του ΠΟΥ για την επαναμόλυνση και είναι όντως ανησυχητική. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό για εμάς στο σημείο αυτό να υπάρχουν αποδείξεις», εξήγησε.

«Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προστατέψει 100%»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη, η κυρία Βάρδα επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν έρευνες γι’ αυτό. «Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προστατέψει 100%. Σε κάθε περίπτωση θα είναι βοηθητικό», σημείωσε.

Για το αν, τέλος, τα διάφορα τεστ την ανιχνεύουν, τόνισε πως τα μοριακά σίγουρα ναι ενώ πρέπει να ερευνηθεί αν ισχύει το ίδιο και για τα rapid.

  • Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της κας Βάρδα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This