Ο Μπάιντεν καθησυχάζει τους Αμερικανούς: Η «Όμικρον» δεν θα φέρει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα

«Αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι όμως αιτία πανικού»

Must Read

Σε σημερινό του διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός, καθώς τόνισε πως δεν θα χρειαστούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την παραλλαγή Όμικρον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως, παρά το γεγονός ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε ταξιδιώτες από πολλά έθνη της Νότιας Αφρικής θα επιβραδύνουν την είσοδο της παραλλαγής, αυτή «δεν μπορεί να αποτραπεί». «Αργά ή γρήγορα, θα δούμε κρούσματα», είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι «αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι όμως αιτία πανικού», ενώ επανέλαβε την έκκλησή του να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί, σαν «έναν τρόπο για να προστατευθούν» από τη λοίμωξη.

Σημείωσε, επίσης, πως βρίσκεται σε επαφή με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, ώστε να είναι προετοιμασμένες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να εγκρίνουν πρόσθετα εμβόλια, που θα είναι προσαρμοσμένα στην «Όμικρον». Για τον ίδιο σκοπό, την παραγωγή, δηλαδή, προσαρμοσμένων εμβολίων, ήδη συνομιλεί και με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Οι αναμνηστικές δόσεις ενισχύουν σημαντικά αυτήν την προστασία

Τα τρέχοντα εμβόλια κατά της Covid-19 πιστεύεται ότι παρέχουν τουλάχιστον κάποια προστασία από το μεταλλαγμένο στέλεχος και οι αναμνηστικές δόσεις «ενισχύουν σημαντικά αυτήν την προστασία», διαβεβαίωσε ο Μπάιντεν. «Η καλύτερη προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής ή οποιασδήποτε από τις παραλλαγές που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι ο πλήρης ή ο ενισχυτικός εμβολιασμός», πρόσθεσε. Ακόμη, είπε ότι οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της νέας αυτής παραλλαγής.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This