Γερμανία: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους – Νέα σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

«Έξωση» στους μη εμβολιασμένους από τις κοινωνικές εκδηλώσεις

Must Read

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών «βλέπει» ως τη μοναδική διέξοδο από την πανδημία Covid-19 η Άνγκελα Μέρκελ, τον οποίο, μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε ως «πράξη αλληλεγγύης».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε σημερινές δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον διάδοχό της Όλαφ Σολτς και τους ηγέτες των 16 κρατιδίων της χώρας, η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως πρώτα θα πρέπει να περάσει με νόμο από την ομοσπονδιακή Βουλή. Η κεντρική κυβέρνηση και τα κρατίδια ζητούν από αρμόδια αρχή ηθικής να ετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε, εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή, να ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο του 2022.

«Είμαστε σε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε ο Σολτς, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί καγκελάριος την Τετάρτη. «Έχουμε πάρα πολλούς πολίτες που είναι εμβολιασμένοι, αλλά δεν είναι αρκετοί για να αποτρέψουν ένα ακόμη κύμα λοιμώξεων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να το κάνουν, και αυτή είναι η πολύ επείγουσα προσωπική μου έκκληση».

Με lockdown θα κάνουν γιορτές οι ανεμβολίαστοι

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πως μπαίνουν επίσημα σε καθεστώς lockdown. Συγκεκριμένα θα απαγορεύεται η είσοδός τους σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, με τις διάφορες εκδηλώσεις να γίνονται με έως 50 άτομα στους εσωτερικούς χώρους και έως 200 στους εξωτερικούς.

Σημειώνεται πως τα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία είναι χιλιάδες σε καθημερινή βάση, την ώρα που το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών φτάνει το 68,7%, αρκετά χαμηλότερο, δηλαδή, του 75% που αποτελούσε βασικό στόχο της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This