Γαλλία: «Λουκέτο» στα clubs και τα ξενυχτάδικα μέχρι τις γιορτές!

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των nightclubs και των ντισκοτέκ, καθώς και τις εταιρείες που διοργανώνουν εκδηλώσεις

Must Read

Προσέχουνε για να έχουνε στη Γαλλία, με την κυβέρνηση να προχωρά στο κλείσιμο όλων των νυχτερινών κέντρων (clubs, μπαράκια, και ξενυχτάδικα κάθε είδους) στη χώρα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, με σκοπό να τα ξανανοίξει τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την ελπίδα (ως τότε) να (έχει) μειωθεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει πως οι ιδιοκτήτες των nightclubs και των ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που διοργανώνουν εκδηλώσεις θα αποζημιωθούν για το συγκεκριμένο διάστημα. Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, καθώς και τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας, ότι, επί του παρόντος, δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί lockdown ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός, ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι,  χάρη στο γεγονός ότι 52 εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Σήμερα ανακοινώθηκαν 11.308 νέα κρούσματα και 192 θάνατοι. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.191 ασθενείς.

Εθελοντικός εμβολιασμός παιδιών και τηλεργασία

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθεί, επίσης, έμφαση στα μέτρα που ισχύουν στα δημοτικά σχολεία, κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων. Τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι υγειονομικές αρχές.

Όσον αφορά, τέλος, στην τηλεργασία, ο Καστέξ είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι, για όσους εργαζόμενους είναι εφικτό, να δουλεύουν από το σπίτι τους για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This