Τέλος στις εισαγωγές τροφίμων από δυτικές χώρες, αποφάσισε η Λευκορωσία

Από 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες θα ισχύσει το εμπάργκο, απάντηση στις κυρώσεις

Must Read

Από 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες θα ισχύσει το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από δυτικές χώρες, που αποφάσισε η κυβέρνηση Λουκασένκο στη Λευκορωσία.

Η απόφαση αποτελεί αντίποινα στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς, που κατηγορούν το Μινσκ ότι ευθύνεται για τη μεταναστευτική κρίση στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Το διάταγμα αναφέρει ότι προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας και γαλακτοκομικά από τη Βρετανία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες χώρες, απαγορεύεται να εισάγονται στη Λευκορωσία. Να σημειωθεί ότι η χώρα εισήγαγε τρόφιμα αξίας πάνω από 530 εκ. δολάρια το πρώτο δεκάμηνο του 2021.

«Ελήφθησαν μέτρα αντιποίνων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξακολουθητικές απόπειρες της Δύσης να ασκήσει, συλλογικά, παράνομη πίεση με την εφαρμογή κυρώσεων στη χώρα μας», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This