Οι «Κλουζό» του 2021: Γάλλοι αστυνομικοί συνέλαβαν λάθος άτομο για τη δολοφονία του Κασόγκι

Must Read

Σαουδάραβα, πρώην μέλος της βασιλικής φρουράς του παλατιού του Ριάντ, ο οποίος καταζητείται για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η γαλλική αστυνομία. Μόνο που λίγες ώρες αργότερα διαπίστωσε ότι έπιασε λάθος άτομο

Ο 33χρονος ύποπτος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Μαζί του είχε διαβατήριο με το όνομα Καλίντ Αλ-Οτάιμπι (φωτό) και όταν πέρασε από έλεγχο χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» για ειδοποίηση που είχε στείλει εδώ και καιρό η Interpol. Η ειδοποίηση έγινε ύστερα από αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Αλ-Οτάιμπι, πρώην μέλους της φρουράς της σαουδαραβικής κυβέρνησης, ο οποίος κατηγορείται στην Τουρκία για συμμετοχή στην ομάδα δολοφόνων που σκότωσαν τον Κασόγκι το 2018.

Ο Καλίντ Αλ-Οτάιμπι έχει το ίδιο επώνυμο με τον καταζητούμενο από την Ιnterpol για λογαριασμό της Τουρκίας, συνεπώς οι γαλλικές Αρχές τον συνέλαβαν. Αμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν προς τη Γαλλία λέγοντας ότι το επίθετο «Αλ-Οτάιμπι» είναι πολύ συνηθισμένο στη χώρα. Πρόσθεσαν δε ότι ο 33χρονος που συνελήφθη δεν ήταν δυνατόν να είναι ο καταζητούμενος πρώην βασιλικός φρουρός, διότι ο τελευταίος βρίσκεται ήδη σε φυλακή στη Σαουδική Αραβία.

Αξιωματούχος των γαλλικών Αρχών ασφαλείας, που μίλησε ανωνύμως στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, παραδέχτηκε ότι ο 33χρονος συνελήφθη «από λάθος», συνεπώς η υπόθεσή του αναμένεται να καταπέσει σύντομα και ο ίδιος να αφεθεί ελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι για τον φόνο του επικριτή της σαουδαραβικής ηγεσίας Κασόγκι, κανένας από τους 26 κατηγορουμένους δεν έχει εμφανιστεί στη δίκη που γίνεται στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This