Τρεις νεκροί και έξι αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Σικελία

«Ακούσαμε μια τρομερή βοή και αμέσως μετά μας καταπλάκωσε το ταβάνι του σπιτιού», αφηγούνται διασωθέντες

Must Read

Δύο γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση τεσσάρων πολυκατοικιών στην περιοχή Ραβανούσα της Σικελίας, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας είχε αρχικά κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, ωστόσο πριν από λίγο ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής τρεις. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η κατάρρευση προκλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, από διαρροή φυσικού αερίου.

 

Μια έγκυος ανάμεσα στους έξι αγνοούμενους

Η αναζήτηση επιζώντων – αγνοούνται ακόμη έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που είναι έγκυος – συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τα σωστικά συνεργεία να σκάβουν με γυμνά χέρια στα συντρίμμια για να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή όσων μπορεί να έχουν καταπλωκωθεί.

Στο σημείο του τραγικού συμβάντος έσπευσαν πυροσβέστες από την Κατάνη, το Παλέρμο, και όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Σικελίας. Παράλληλα, την αρωγή τους προσφέρουν ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός και η Πολιτική Προστασία της χώρας.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο δρόμος στον οποίο σημειώθηκε η διαρροή αερίου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. 

«Είναι μια πρωτοφανής τραγωδία, το μόνο που ελπίζουμε τώρα είναι να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες», τόνισε ο δήμαρχος της Ραβανούσα. Οι διασωθέντες δήλωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «άκουσαν μια τρομερή βοή, και αμέσως μετά γκρεμίστηκε το πάτωμα και τους καταπλάκωσε το ταβάνι του σπιτιού τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This