Νέα ένταση: Το Βερολίνο απέλασε Ρώσους διπλωμάτες

«Οι μη φιλικές ενέργειες του Βερολίνου δεν θα μείνουν χωρίς την ανάλογη απάντηση» διεμήνυσε η Μόσχα

Must Read

Νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας από την απόφαση του Βερολίνου να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες.

Η «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ, ήταν που ανακοίνωσε την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών. Η ανακοίνωση ακολούθησε την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που κατηγορεί τη Μόσχα ότι έδωσε εντολή για τη δολοφονία στο Βερολίνο ενός Γεωργιανού πολίτη το 2019.

Το Εφετείο Βερολίνου καταδίκασε σε ισόβια τον 56χρονο Βαντίμ Κράζικοφ για τη δολοφονία το 2019 του Ζελιμχάν Κανγκοσβίλι, Γεωργιανού από την Τσετσενία, στο πάρκο Tiergarten, στο κέντρο του Βερολίνου. Όπως αναφέρθηκε, το Δικαστήριο είναι σίγουρο πως η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά δήλωσε η Μπέρμποκ, προαναγγέλλοντας ότι θα επιβαρυνθούν σοβαρά οι γερμανορωσικές σχέσεις: «Αυτή η δολοφονία κατά παραγγελία του κράτους συνιστά ωμή παραβίαση των κανόνων του γερμανικού δικαίου και της κυριαρχίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Ως εκ τούτου, καλέσαμε τον Ρώσο πρέσβη και του είπαμε ότι δύο μέλη του προσωπικού της πρεσβείας θα κηρυχθούν persona non grata».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει: «Οι μη φιλικές ενέργειες του Βερολίνου δεν θα μείνουν χωρίς την ανάλογη απάντηση. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις επί του θέματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This