«Πράσινο φως» από τον EMA για κατεπείγουσα χρήση στην Ε.Ε. του χαπιού της Pfizer κατά της Covid-19!

Tο συγκεκριμένο χάπι θα πρέπει να χορηγείται εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων

Must Read

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να σπέρνει τον πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη με τους… ασύλληπτους ρυθμούς μεταδοτικότητάς της, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη 16/12, να ανάψει «πράσινο φως» για την έγκριση από τις εθνικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατεπείγουσα χρήση του χαπιού Paxlovid της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η «άδεια» του EMA στις εθνικές αρχές, δηλαδή τους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων των μελών-κρατών της Ε.Ε., για χρήση του εν λόγω φαρμάκου, δίνεται μέχρι να υπάρξει οριστική και επίσημη ευρωπαϊκή άδεια. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο χάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενηλίκων με Covid-19 που δεν χρειάζονται μεν συμπληρωματικό οξυγόνο, αλλά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή ασθένεια.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής οδηγίες, το χάπι θα πρέπει να χορηγείται το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση, εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This