ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε (και) το χάπι της Merck

Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών

Must Read

Για επείγουσα χρήση ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τη χρήση του αντιιικού χαπιού της Merck για τη θεραπεία κατά του κορωνοϊού ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ακολουθώντας εκείνη του αντίστοιχου σκευάσματος της Pfizer μόλις χθες.

Το εγκεκριμένο, πλέον, σκεύασμα της Merck, γνωστότερο ως μολνουπιραβίρη (molnupiravir), το οποίο ανέπτυξε από κοινού με τη Ridgeback Biotherapeutics, έδειξε να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους από Covid-19 περίπου κατά 30%, σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε με άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο στην αρχή της ασθένειας.

Ο οργανισμός ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου που λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ήπιας έως μεσαίας Covid-19 από ενήλικες που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, αλλά και από εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές θεραπείας για την Covid-19 ή δεν είναι κλινικά κατάλληλες για αυτούς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ένα συμβόλαιο αγοράς έως πέντε εκατομμυρίων δόσεων του φαρμάκου, για 700 δολάρια ανά δόση.

Το συγκεκριμένο φάρμακο, πάντως, δεν εγκρίνεται για χρήση σε ασθενείς κάτω των 18 ετών, επειδή η μολνουπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη οστών και χόνδρων, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο FDA.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This