Στο στόχαστρο των CDC πάνω από 60 κρουαζιερόπλοια «φωλιές» του κορωνοϊού

Συναγερμός στις αμερικανικές υγειονομικές αρχές

Must Read

Τουλάχιστον εξήντα κρουαζιερόπλοια ξεπέρασαν το «όριο» που θέτουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και έχουν μετατραπεί σε αντικείμενα παρακολούθησης και έρευνας από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, εξαιτίας της καταγραφής κρουσμάτων κορωνοιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, σε αρκετά από αυτά τα πλοία απαγορεύθηκε να ελλιμενιστούν σε διάφορα λιμάνια της Καραϊβικής. Στο ένα από αυτά, το Carnival Freedom, δεν επιτράπηκε να δέσει στο ολλανδικό νησί Μπονέρ.

Η Άσλι Πίτερσον, επιβάτισσα στο Carnival Freedom ηλικίας 34 ετών, σχολίασε: «Έχω την εντύπωση πως πέρασα την τελευταία εβδομάδα συμμετέχοντας σε γεγονός υπερμετάδοσης».

Με δελτίο Τύπου, η ναυτιλιακή Carnival Cruises επιβεβαίωσε πως «μικρός αριθμός επιβαινόντων στο πλοίο έχει απομονωθεί εξαιτίας θετικού τεστ» για τον SARS-CoV-2. «Εάν καταστεί αναγκαίο να ακυρώσουμε κάποιον σταθμό, καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να βρούμε κάποιον άλλον, εναλλακτικό προορισμό», πρόσθεσε.

Το Carnival Freedom έφθασε στο Μαϊάμι χθες Κυριακή το πρωί, αποβίβασε όλους τους επιβάτες του και «θα αναχωρήσει για το επόμενο ταξίδι του όπως προβλέπεται», συμπλήρωσε η εταιρεία.

Την Τετάρτη, άλλη ναυτιλιακή, η Royal Caribbean International, ενημέρωσε πως 55 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί πάνω σε ένα από τα πλοία της, που είχε αναχωρήσει τη 18η Δεκεμβρίου από τη Φλόριντα.

Τα πρόσωπα που μολύνθηκαν ήταν επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μολονότι το 95% των επιβαινόντων έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, τόνισε η ναυτιλιακή.

Επρόκειτο για τη δεύτερη εστία του ιού πάνω σε πλοίο της Royal Caribbean μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Ξανάρχισαν τον Ιούνιο, αφού ανακοινώθηκε σειρά μέτρων για να αποφεύγονται ξεσπάσματα, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών που ανεβαίνουν στα πλοία της Royal Caribbean, για παράδειγμα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This