Ομάδα επιστημόνων: Τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα είναι ποτέ αρκετά απέναντι στην πανδημία

Mάσκες, αερισμός εσωτερικών χώρων και καθορισμός κριτηρίων σχετικά με τους περιορισμούς που χρειάζεται να επιβάλλονται, μερικά από τα απαραίτητα συμπληρωματικά μέτρα

Must Read

Πολύ δύσκολο να επιτύχει μια στρατηγική κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, βασισμένη εξ ολοκλήρου στους εμβολιασμούς, υποστηρίζουν επιστήμονες, φέρνοντας ως παράδειγμα την ικανότητα των μεταλλάξεων Όμικρον και Δέλτα να παρακάμπτουν την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

«Mια στρατηγική δημόσιας υγείας, που να υπερβαίνει τα εμβόλια και να περιλαμβάνει και άλλα μέτρα», χρειάζεται να ακολουθήσουν οι χώρες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσαν σήμερα ειδικοί στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico. Οι εν λόγω επιστήμονες, που δημοσίευσαν τις ανησυχίες τους σε επιστολή τους στο «British Medical Journal», ανέφεραν ότι η ικανότητα των μεταλλάξεων Όμικρον και Δέλτα να παρακάμπτουν την προστασία που χορηγείται από τα εμβόλια, σημαίνει ότι ο εμβολιασμός από μόνος του, είναι πιθανό να αποτύχει.

«Οι χώρες που επέλεξαν να επιτρέψουν την εξάπλωση του ιού, βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αυξημένη θνησιμότητα και τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε lockdown. Αντίθετα, οι χώρες που κατέστειλαν νωρίς τη μετάδοση, είδαν μειωμένη θνησιμότητα και λιγότερες οικονομικές ζημιές», αναφέρεται στην επιστολή. Η ανησυχία των ειδικών έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να αποφάσισε να μην επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ως εκ τούτου, η χώρα έχει πλέον σημειώσει ρεκόρ μολύνσεων από κορωνοϊό, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον.

Προσέγγιση «vaccines-plus»

Η ομάδα επιστημόνων, η οποία περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες δημόσιας υγείας από κορυφαία πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο, υποστήριξε μια προσέγγιση «vaccines-plus» («εμβόλια+»): συνδυασμό, δηλαδή, του εμβολιασμού κατά της Covid-19 με άλλα μέτρα, όπως μάσκες, καλύτερο αερισμό στους εσωτερικούς χώρους, καθορισμό κριτηρίων σχετικά με τους περιορισμούς που χρειάζεται να επιβληθούν, καθώς και οικονομική υποστήριξη, για να είναι δυνατή η απομόνωση όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή τους, η ομάδα επιστημόνων τονίζει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θα πρέπει επίσης να κηρύξει τον νέο κορωνοϊό «αερομεταφερόμενο παθογόνο», ώστε να εξαλειφθεί η σύγχυση γύρω από την ασθένεια, ενώ θα πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για να διασφαλιστεί η δίκαιη διανομή των εμβολίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This