Ο Μακρόν θέλει να «τσαντίσει» τους ανεμβολίαστους, αλλά τσάντισε τους πολιτικούς του αντιπάλους

Σφοδρές επικρίσεις για την αργκό του Γάλλου Προέδρου

Must Read

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θέλει να «τσαντίσει» τους μη εμβολιασμένους, χρησιμοποιώντας μια αργκό, καυστική παρατήρηση που προκάλεσε καταδίκη από τους αντιπάλους της αντιπολίτευσης, λιγότερο από 4 μήνες πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Τους ανεμβολίαστους, θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και έτσι, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική», δήλωσε ο Μακρόν στην εφημερίδα Le Parisien σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε αργά την Τρίτη.

Χρησιμοποίησε συγκεκριμένα την  έκφραση «emmerder», από το «merde» («σκατά», σύμφωνα με το λεξικό Collins), που μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως «να τους σπάσει τα νεύρα» από το γαλλικό λεξικό Larousse (ή και «να τους γ@μ@σ@» σύμφωνα με το λεξικό Collins), θεωρείται «πολύ άτυπη» και προκάλεσε άμεση κριτική στα social media.

«Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να το λέει αυτό», έγραψε στο Twitter η ηγέτης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ανάξιος για το αξίωμά του».

«Καμία έκτακτη υγειονομική ανάγκη δεν δικαιολογεί τέτοια λόγια», δήλωσε ο Μπρουνό Ρεταγιό, ηγέτης των δεξιών Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Και πρόσθεσε: «Ο Εμανουέλ Μακρόν λέει ότι έχει μάθει να αγαπά τους Γάλλους, αλλά φαίνεται ότι του αρέσει ιδιαίτερα να τους περιφρονεί».

Ο αριστερός πολιτικός Ζαν-Λικ Μελανσόν περιέγραψε τις δηλώσεις ως «σοκαριστική ομολογία» και συμπλήρωσε: «Είναι σαφές, το διαβατήριο εμβολιασμού είναι μια συλλογική τιμωρία κατά της ατομικής ελευθερίας».

Η Γαλλία θέσπισε πέρυσι ένα «διαβατήριο» υγείας που δεν επιτρέπει σε άτομα χωρίς τεστ PCR ή πιστοποιητικό εμβολιασμού να εισέλθουν σε εστιατόρια, καφέ και άλλους χώρους. Η κυβέρνηση θέλει να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό διαβατήριο, που σημαίνει ότι μόνο οι εμβολιασμένοι μπορούν να έχουν «διαβατήριο» υγείας.

«Δεν θα στείλω (τους ανεμβολίαστους) στη φυλακή, δεν θα τους εμβολιάσω με το ζόρι. Πρέπει λοιπόν να τους πούμε, από τις 15 Ιανουαρίου, δεν θα μπορείτε να πάτε πια στο εστιατόριο,  να πιείτε έναν καφέ, να πάτε θέατρο, σινεμά...», είπε ακόμα ο Γάλλος Πρόεδρος στη Le Parisien.

Ο Μακρόν έχει επικριθεί και στο παρελθόν για αυθόρμητες δηλώσεις που πολλοί Γάλλοι χαρακτήρισαν ως αλαζονικές, σαρκαστικές ή περιφρονητικές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This