Τα «μαζεύουν» οι Γερμανοί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τα φορτώνουν στην γραφειοκρατία

Must Read

Τα σχέδια της Γερμανίας να επιβάλει πανεθνικό υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid-19 πιθανότατα θα αναβληθούν, όχι λόγω έλλειψης βούλησης αλλά λόγω «γραφειοκρατικών» εμποδίων, όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Νοέμβριο, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς προανήγγειλε με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF της Γερμανίας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ξεκινούσε τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Τώρα, όμως η υποχρεωτικότητα μπορεί να μην τεθεί σε ισχύ πριν από τον Μάιο ή ακόμη και τον Ιούνιο, ανέφερε η εφημερίδα Tagesspiegel.

Η καθυστέρηση δεν αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Σολτς είναι λιγότερο αποφασισμένη να δει τους Γερμανούς να εμβολιάζονται, αλλά οφείλεται απλώς σε μια σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων, σύμφωνα με την εφημερίδα…

Δικαιολογίες. Η Γερμανία έχει τέτοια θεσμικά αντίβαρα, που εμποδίζουν οποιαδήποτε μονομερή απόφαση της όποιας κυβέρνησης, εάν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας. Αυτή η αλήθεια, παρουσιάζεται ως «γραφειοκρατικό κώλυμα»!

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη Bundestag το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου και λόγω των αργιών που έχουν προγραμματιστεί για το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου, η ψηφοφορία πιθανότατα δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Το νομοσχέδιο θα πάει στη συνέχεια στην Άνω Βουλή – την Bundesrat – η οποία πιθανότατα δεν θα το εγκρίνει μέχρι τον Απρίλιο, πράγμα που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο πιθανότατα δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν από τις αρχές Μαΐου εκτός εάν συγκληθούν έκτακτες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις. Αυτό θα πει «θεσμικά αντίβαρα» στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο Dirk Wiese, βουλευτής υπεύθυνος για το project και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δεν βλέπει ότι χρειάζεται βιασύνη. Υποστήριξε ότι η εντολή δεν θα έχει «βραχυπρόθεσμο» αποτέλεσμα ούτως ή άλλως και ότι προορίζεται περισσότερο ως «προφύλαξη για το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα».

Ο ειδικός υγείας του κόμματος FDP, Andrew Ullmann, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι μόλις ο Covid-19 προσαρμοστεί στον ανθρώπινο πληθυσμό σε βαθμό που θα προκαλεί  μόνο ήπια συμπτώματα, οποιαδήποτε «συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα καταστεί περιττή».

Σύμφωνα με τον Ullman, η Γερμανία θα πρέπει επίσης να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εισήχθη μόνο για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

Η Bundestag έχει εισαγάγει μέχρι στιγμής τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό από τα μέσα Μαρτίου. Η Γερμανία απέτυχε επίσης να εκπληρώσει τον στόχο του Scholz να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ανθρώπων με τουλάχιστον μία δόση έως τις 7 Ιανουαρίου. Από την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, περίπου το 75% των Γερμανών έχει λάβει μία δόση.

Σχεδόν το 72% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και πάνω από το 42% έχει λάβει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This