Σήμα κινδύνου από τον ΕΜΑ για τις αναμνηστικές δόσεις!

Νέα προειδοποίηση...

Must Read

Επιφυλάξεις διατηρεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για τη χορήγηση πολλών αναμνηστικών δόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως διατύπωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου-ενημέρωση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν αξιωματούχοι για την μετάλλαξη Όμικρον και τις άλλες παραλλαγές του ιού, «οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές συμφώνησαν ότι η χορήγηση πολλαπλών αναμνηστικών δόσεων σε σύντομα χρονικά διαστήματα δεν θα ήταν βιώσιμη μακροπρόθεσμα».

Και εξηγεί το γιατί: «Η επαναλαμβανόμενη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων κατά του COVID19 με πολύ μικρά διαστήματα να μεσολαβούν, μπορεί να μειώσει το επίπεδο των αντισωμάτων που μπορούν να παραχθούν σε κάθε χορήγηση».

Αυτές τις προειδοποιήσεις, που είχαν επαναληφθεί και προ ημερών από τον επικεφαλής Στρατηγικής Εμβολίων του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, προφανώς τις «αγνοούν» επιμελώς οι εντός Ελλάδας «φωστήρες»…

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αν χρειαστεί ξανά εμβολιασμός, αυτός θα μπορούσε να γίνεται πριν το χειμώνα, σαν το εμβόλιο της γρίπης δηλαδή:

«Στο μέλλον, εάν αποδειχθεί ότι πρέπει να ξαναεμβολιαστούμε, τα εμβόλια για τον COVID19 θα μπορούσαν να προσφέρονται κατά την άφιξη της ψυχρής περιόδου, όπως γίνεται με αυτά της γρίπης. Αυτό θα αύξανε την απόκριση αντισωμάτων όταν τη χρειαζόμαστε περισσότερο».

Επιφυλάξεις και για την τέταρτη δόση

Όπως ελέχθη στην ενημέρωση του EMA, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία ότι υπάρχει ανάγκη για χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Ο EMA δεν έχει δει ακόμη δεδομένα για την 4η δόση. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανάγκη 4ης δόσης στον γενικό πληθυσμό με τα τρέχοντα εμβόλια για τον COVID19. Σε άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που έχουν λάβει 3 δόσεις, θα ήταν λογικό για τις αρχές δημόσιας υγείας να εξετάσουν το ενδεχόμενο χορήγησης μιας τέταρτης δόσης εμβολίων κατά του COVID19».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This