Φιλοτουρκικά παιχνίδια από Ιταλία και Γερμανία με νατοϊκό άλλοθι

Πραγματοποίησαν κοινή ναυτική άσκηση στο Αιγαίο

Must Read

Ασκήσεις με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο πραγματοποίησαν την Πέμπτη ιταλικά και γερμανικά σκάφη, με το ιταλικό στη συνέχεια να ελλιμενίζεται στη ναυτική βάση Ακσάζ.

Την ίδια στιγμή που η τουρκική αεροπορία πραγματοποιούσε -για μία ακόμη φορά- πλήθος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και το τουρκικό πολεμικό ναυτικό μετέτρεπε σε «σουρωτήρι» την ΑΟΖ της Κύπρου, το ιταλικό πολεμικό σκάφος «Margottini» και το γερμανικό «Schleswig-Holstein» προέβησαν σε κοινή άσκηση με τουρκικά πλοία, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για την οποία τόσα ακούμε και τίποτε δεν βλέπουμε.

Από πλευράς Τουρκίας στην άσκηση συμμετείχε η φρεγάτα «Goksu», με τον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο twitter να ανακοινώνει περιχαρώς ότι το ιταλικό, το γερμανικό και το τουρκικό ναυτικό «δουλεύουν και μαθαίνουν μαζί». Μετά το πέρας μάλιστα της άσκησης, όπως περιχαρώς ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, το ιταλικό πλοίο «Μargottini» έδεσε στη ναυτική βάση Ακσάζ.

Γερμανία και Ιταλία συνεχίζουν σε κάθε επίπεδο να παίζουν τα φιλοτουρκικά τους παιχνίδια, με το νατοϊκό πλαίσιο των «ίσων αποστάσεων» να αποτελεί προνομιακό πεδίο για τέτοιου είδους επιδείξεις εμπιστοσύνης στο καθεστώς Ερντογάν. Υπενθυμίζεται άλλωστε ο ρόλος της Ιταλίας και στο ζήτημα της Λιβύης, όταν για μήνες καθυστερούσε την έναρξη των επιχειρήσεων που είχαν σκοπό το «εμπάργκο όπλων» για την αφρικανική χώρα, καθυστέρηση η οποία κατάφερε να επιτρέψει στην Τουρκία να μεταφέρει πλήθος μισθοφόρων και οπλικών συστημάτων στη χώρα.

Κατά τα άλλα, κάποιοι στη χώρα μας συνεχίζουν να πιστεύουν ότι «θα επέμβει» η Ευρωπαϊκή Ενωση ή θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, εάν αυτή επιχειρήσει ξανά να… κλιμακώσει στο Αιγαίο, μη παραδειγματιζόμενοι από το τι συμβαίνει στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This