Βέλγιο: Επεισόδια με δακρυγόνα και ρίψεις νερού σε διαδήλωση κατά των μέτρων στις Βρυξέλλες

Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση

Must Read

Ξανά στους δρόμους ξεχύθηκαν περίπου 50.000 χιλιάδες άνθρωποι στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα επεισόδια.

Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η αστυνομία των Βρυξελλών προσπάθησε να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση, κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προηγουμένως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, κάποιοι διαδηλωτές εκτόξευσαν κροτίδες κατά της αστυνομίας. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί και οι κανονιοφόρος νερού μπήκε μέσα στο πάρκο «Cinquantenaire», καταβρέχοντας τους διαδηλωτές για να απομακρυνθούν.

Γύρω στις 4:30μ.μ. (τοπική ώρα) ενώ η αστυνομία είχε αδειάσει το πάρκο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και κάδους απορριμμάτων σε μια είσοδο του μετρό στο σταθμό Mérode, όπου ξέσπασε φωτιά, αναφέρει η εφημερίδα «LeSoir».

Αρκετοί συμμετέχοντες έφτασαν στις Βρυξέλλες με πούλμαν από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Πολωνία, στο κάλεσμα κινημάτων όπως η «Παγκόσμια Διαδήλωση για την Ελευθερία» (World Wide Demonstration for Freedom) και οι «Ευρωπαίοι Ενωμένοι για την Ελευθερία» (Europeans United for Freedom), καθώς και στο κάλεσμα περίπου 600 ευρωπαϊκών τοπικών ενώσεων, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Παρόλο που την Παρασκευή ανακοινώθηκε μικρή χαλάρωση των μέτρων, αν και οι μολύνσεις καταγράφουν ρεκόρ, η κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου, πέντε μήνες αφού ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, ώστε να διατηρηθεί σε ισχύ το υγειονομικό πιστοποιητικό με το οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μπαρ ή κινηματογράφους.

Αυτό το πάσο είναι υποχρεωτικό για όσους θέλουν να μπουν σε εστιατόρια, μουσεία και πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.

«Η κυβέρνηση μας εκβιάζει»

«Είμαι θυμωμένη επειδή η κυβέρνηση μας εκβιάζει, κυρίως τους νέους αλλά γενικά όλους, να εμβολιαστούμε» είπε η Καρολίν φαν Λαντούιτ, δηλώνοντας ότι η ίδια έχει εμβολιαστεί για την Covid-19.

Το Βέλγιο βρίσκεται αντιμέτωπο με το πέμπτο κύμα της πανδημίας, η κορύφωση του οποίου δεν αναμένεται πριν από τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Περίπου το 89% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 67% έχει κάνει και την αναμνηστική δόση. «Θύμωσα πολύ που τα παιδιά μου έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο. Θέλουν να ταξιδέψουν, να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες και δεν μπορούν χωρίς το εμβόλιο, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν, είναι εκβιασμός», πρόσθεσε η Λαντούιτ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This