Ο «πόλεμος των Άστρων» – Η Κίνα προκαλεί νέα ανησυχία: Σχέδια για εκτόξευση 13.000 δορυφόρων

Must Read

Το δίκτυο λέγεται ότι αποτελεί μέρος της κινεζικής ανάπτυξης για το 5G, με τις πρώτες εταιρείες να έχουν υπογράψει συμβόλαια για να ξεκινήσουν εργασίες ανάπτυξης στην πόλη Chongqing.

Οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς σχετικά με το τι ακριβώς θα καλύψει το δίκτυο ή πώς θα λειτουργήσει, αλλά ο στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά στις επίγειες επικοινωνίες και να εξυπηρετηθούν οι αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις αφορούν την κατασκευή 13.000 δορυφόρων, οι οποίοι θα βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά της Γης.

Οποιαδήποτε κίνηση κάνει η Κίνα στο διάστημα εγείρει ανησυχίες μεταξύ των ειδικών σε θέματα ασφάλειας. Η ύπαρξη ενός δορυφορικού Διαδικτύου θεωρείται έργο κορυφαίου επιπέδου για την κινεζική κυβέρνηση και θα μπορούσε να την δει να παρέχει υπηρεσίες επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Κίνα, ανταγωνιζόμενη τους δυτικούς παρόχους.

Αυτή η νέα εξέλιξη θα δημιουργήσει έναν σταθμό βάσης επικοινωνιών στο Chongqing, σύμφωνα με την κινεζική κρατική δημοσίευση των μέσων ενημέρωσης Science and Technology Daily. Οι εταιρείες που ανέθεσαν τη σύμβαση για την κατασκευή του δορυφορικού κέντρου στο Chongqing, λένε ότι η πόλη προσφέρει μια σειρά στρατηγικών πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του εργατικού δυναμικού και της οικονομίας.

Επί του παρόντος, υπάρχει επίσης περιορισμένη ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων εντός της Κίνας, και για ένα παγκόσμιο δίκτυο η Κίνα θα πρέπει επίσης να αναπτύξει επίγειους σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Αυτό αποτελεί μέρος ενός πενταετούς σχεδίου, που θα διαρκέσει έως το 2026, το οποίο απαιτεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο επικοινωνιών, παρατήρησης της Γης και δορυφόρων πλοήγησης.

Η Κίνα έχει ήδη εκτοξεύσει δορυφόρους παρατήρησης της Γης, συμπεριλαμβανομένων δύο που ονομάζονται Gaofen, τους οποίους η Κίνα ισχυρίζεται ότι θα παρακολουθούν τις θαλάσσιες καταστροφές, το θαλάσσιο περιβάλλον και τη διατήρηση του νερού.

Το Πεκίνο τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να μεταφράσει την οικονομική του ισχύ σε πολιτική και στρατιωτική διείσδυση. Ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού, συνιστά ένα πρωτοφανές σε έκταση επενδυτικό πρόγραμμα που ενώνει εμπορικά την Ασία, Αφρική και την Ευρώπη προς όφελος φυσικά της Κίνας.

Επιπροσθέτως, το Πεκίνο ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ σε επίπεδο τεχνολογίας, καθώς έχει αποκτήσει την τεχνογνωσία να το πράξει σε αναρίθμητους τομείς (χαρακτηριστικός είναι ο ανταγωνισμός για τα δίκτυα 5G), συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής. Πράγματι, η Κίνα υλοποιεί ένα εκτεταμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης κι εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ με αξιώσεις, ακόμα και στον τομέα που είναι αδιαμφισβήτητα κυρίαρχες.

Το Πεκίνο διαθέτει πλέον το δικό του ανεξάρτητο σύστημα πλοήγησης πυραύλων, αεροσκαφών και υποβρυχίων. Η Δύση πρέπει να πλέον να βρίσκεται σε εγρήγορση, διότι τα σχέδια της Κίνας απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This