Δανία – Σουηδία: Μία νεκρή από το πέρασμα της καταιγίδας Μάλικ – Πλημμύρισαν δρόμοι

Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα

Must Read

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της καταιγίδας Μάλικ από τη Σουηδία και τη Δανία αυτό το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας στο πέρασμα της μία νεκρή, πλημμυρισμένους δρόμους και χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Νεκρή 78χρονη στη Δανία

Μια 78χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην κεντρική Δανία από μια ισχυρή ριπή ανέμου, όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της από μέσα. Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε έξω από το σπίτι από τον αέρα, κατόπιν έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες και των δύο σκανδιναβικών χωρών προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να παρατηρηθεί άνοδος της στάθμης των υδάτων και ότι οι άνεμοι, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα έχουν ισχύ τυφώνα.

Η γέφυρα του Όρεσουντ, μήκους 7,8 χιλιομέτρων, που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία, έκλεισε για την κυκλοφορία από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι σήμερα το πρωί.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Στη Σουηδία, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, επειδή πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν από τον αέρα, ενώ αντικείμενα παρασύρθηκαν.

Στο Μάλμε, οι υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τον ουρανοξύστη Τέρνινγκ Τόρσο, επειδή ορισμένα στοιχεία του υπέστησαν ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν στο έδαφος.

Την ίδια ώρα, στη νότια και κεντρική Σουηδία, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανέφεραν οι πάροχοι E.ON, Ellevio και Vattenfall.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This