Χτύπημα των μυστικών υπηρεσιών της Ινδίας κατά της οικογένειας Ερντογάν

Αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό του για το τρομοκρατικό τρίγωνο Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν – Πακιστάν

Must Read

Aπανωτά τα «χτυπήματα» της Ινδικών μυστικών υπηρεσιών κατά της Τουρκίας

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Δύο εκθέσεις πληροφοριών στα τέλη του περασμένου έτους είχαν επισημάνει την εμφάνιση της Τουρκίας ως κέντρου αντι-ινδικών δραστηριοτήτων που προωθούνται από την ISI του Πακιστάν.

Η επέκταση του αποτυπώματος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας αντιστοιχεί στην προσπάθεια της Άγκυρας να επηρεάσει τους μουσουλμάνους πέρα ​​από την αραβική καρδιά. Οι δεσμοί με την ISI έγιναν θερμότεροι και έχουν προχωρήσει πέρα ​​από το Κασμίρ για να υποστηρίξουν ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ινδία.

Η έκθεση κάνει λόγο για τριπλές προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης: ΜΜΕ (απασχόληση δημοσιογράφων από το Κασμίρ) – Εκπαιδευτικά ιδρύματα (καλοπληρωμένες υποτροφίες) και ΜΚΟ (επηρεάζουν Ινδούς μουσουλμάνους στην εξωτερική πολιτική που είναι εχθρική προς τα ινδικά συμφέροντα).

Οι υπηρεσίες εντοπίζουν τώρα προσπάθειες ενίσχυσης της συμμαχίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν μετά την επιτυχημένη στρατιωτική της επίδοση εναντίον της Αρμενίας, την οποία η Ινδία είχε υποστηρίξει παρέχοντας ραντάρ Swathi αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ορισμένες μουσουλμανικές οργανώσεις εδώ επιδιώκουν κυρώσεις κατά της Αρμενίας, την οποία η Ινδία σχεδιάζει να βοηθήσει περαιτέρω οικονομικά και στρατιωτικά.

Η ISI του Πακιστάν ενδιαφέρεται επίσης να περιθωριοποιήσει την Ινδία από την περιοχή, αφού φέρεται να παρείχε μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα της εναντίον της Αρμενίας που παραδοσιακά υπερασπίζεται τη θέση της Ινδίας στο Τζαμού και Κασμίρ.

Η Ινδία, ωστόσο, σχεδιάζει να συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή οικονομικά μέσω του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά Νότου (INSTC).Η διαδρομή παρακάμπτει το Πακιστάν και θα μπορούσε να είναι η απάντηση σον Οικονομικό Διάδρομο της Κίνας Πακιστάν.

 

”Η οικογένεια Ερντογάν & διάφορα ιδρύματα που έχει ιδρύσει πίσω από την αποσταθεροποίηση στο Κασμίρ”!

 

IUS και οικογένεια Ερντογάν

To IUS υποστηρίζεται από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Πρόεδρος του IUS, είναι η καθηγήτρια Dr. Sevgi Kurtulmuş, στο Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας. Η Δρ. Sevgi είναι σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τουρκίας Numan Kurtulmuş (μεταξύ 2014-17). Πίσω από το IUS βρίσκεται επίσης ο οργανισμός SEDEF, που ιδρύθηκε από μια ομάδα επιχειρηματιών από την Τουρκία. Ο SEDEF έχει πολλές ιδρυτικές οργανώσεις στην Τουρκία,  μία οργάνωση που ελέγχεται από την οικογένεια Ερντογάν.

Μία από τις πολλές τουρκικές οργανώσεις, είναι και το ILIM YAYMA VAKFI, το οποίο είναι ένα Ίδρυμα με έδρα την Κωνσταντινούπολη που ιδρύθηκε στις 31 Μαρτίου 1973 από τον Ερντογάν.

Επί του παρόντος, ο γιος του Bilal Erdoğan είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος είναι ομιλητής του IUS. Η εγγύτητα του Ερντογάν με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι γνωστή στο κοινό, και ο ρόλος των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα πίσω από το κίνημα μποϊκοτάζ κατά της Ινδίας έχει ήδη τεκμηριωθεί.

Το IUS είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε από το Foundation for Education Development Sarajevo (SEDEF) το 2003 – Το IUS εδρεύει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This