Κασμίρ: Η Ινδία φέρνει τη σταθερότητα, το Πακιστάν κάνει εγκλήματα

Must Read

Γράφει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Μετά την κατάργηση του άρθρου 370 το 2019, το Κασμίρ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς έχουν δημιουργηθεί περισσότερες θέσεις εργασίας μέσω διαφόρων έργων από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Το Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ασίας (CSEAS) διοργάνωσε ένα διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «75 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ινδίας: Το ταξίδι του Τζαμού και του Κασμίρ προς την ευημερία».

«Οι κάτοικοι του Κασμίρ είναι περήφανοι που είναι Ινδοί πολίτες. Θέλουν ειρήνη και ευημερία», δήλωσε ο Utpal Kaul, Διεθνής Συντονιστής για την Παγκόσμια Διασπορά ”Pandit Kashmiri”.

Ενώ ένας άλλος ομιλητής, ο υποστράτηγος Syed Ata Hasnain είπε: «Το Πακιστάν είναι ένα κράτος αδίστακτο. Η Ινδία έχει περισσότερους μουσουλμάνους από το Πακιστάν». «Το ίδιο το Πακιστάν είναι αυτό που παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεδομένου ότι το Πακιστάν δεν απέσυρε ποτέ τις δυνάμεις του, η Ινδία δεν απέσυρε τα στρατεύματά της. Τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν την ιδέα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στο Τζαμού και Κασμίρ», είπε η Βεεραμάλα Αντζάγια μιλώντας στην εκδήλωση.

Επί του παρόντος, η Ινδία είναι η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο με 1,40 δισεκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης.

Ο υποστράτηγος Vinod Bhatia είπε: «Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο και μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη. Η ειρήνη δεν είναι αποδεκτή στο Πακιστάν».

«Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ασφαλείας (στην J&K), θα απαιτούσε ένα μείγμα προσέγγισης μεταξύ ήπιων και σκληρών μέτρων», δήλωσε ο Δρ Anton Aliabbas.

Με ονομαστικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) 3,04 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η Ινδία είναι η 6η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Διαθέτει την τέταρτη ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο. Το τρέχον ποσοστό αλφαβητισμού της Ινδίας είναι 74,37 τοις εκατό, σύμφωνα με το CSEAS.

Προστίθεται ότι το Τζαμού και το Κασμίρ υποφέρουν από πολέμους, τρομοκρατικές επιθέσεις που χρηματοδοτούνται από το Πακιστάν από το 1947. «Ο κύριος ένοχος για όλα τα δεινά των κατοίκων του Κασμίρ είναι το Πακιστάν τα τελευταία 75 χρόνια. Κάθε χρόνο, το Πακιστάν γιορτάζει την Ημέρα Αλληλεγγύης του Κασμίρ (KSD), μια εθνική εορτή στο Πακιστάν, στις 5 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο για να δείξει αλληλεγγύη στον λαό του Κασμίρ», ανέφερε η CSEAS.

Σε μια προσπάθεια να καταπνίξει την αναταραχή που δημιούργησε το Πακιστάν και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το ειδικό καθεστώς του Τζαμού και του Κασμίρ βάσει του άρθρου 370 στις 5 Αυγούστου 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This