Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ ενώνονται στο θέμα του Κασμίρ!

Συνέδριο στην Τουρκία παρουσία της πακιστανικής πρεσβείας

Must Read

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιεί τους παράνομους Πακιστανούς μετανάστες, Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ ενώνουν δυνάμεις στο θέμα του Κασμίρ. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα σημάνει συναγερμό στην Ινδία!

«Το θέμα του Κασμίρ αφορά όλους τους μουσουλμάνους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος του AGD!

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νεολαίας της Ανατολίας (AGD) και του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας (MGV) Salih Turhan υπογράμμισε ότι υπάρχει «δίωξη» κατά των μουσουλμάνων στο Κασμίρ.

«Ο λαός του Κασμίρ αναμένει από την *Ούμα να φροντίσει τους μουσουλμάνους του Κασμίρ και να τους σώσει από την καταπίεση της Ινδίας. Στο Κασμίρ, το οποίο βρίσκεται υπό ινδική κατοχή, υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη ζωή των μουσουλμάνων.»

Η Ένωση Νέων της Ανατολίας (AGD), το Διεθνές Κέντρο Παρατήρησης και Στρατηγικών Μελετών (UGSAM) και η Πλατφόρμα Αλληλεγγύης του Πακιστάν πραγματοποίησαν ένα Διεθνές Συνέδριο στο Κασμίρ στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανατολίας Νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πρόεδρος της AGD-MGV Salih Turhan είπε: «Το ζήτημα του Κασμίρ είναι εξίσου σημαντικό με το Παλαιστινιακό. Οι φρικαλεότητες συνεχίζονται στο Κασμίρ από το 1948. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100 χιλιάδες αδελφοί μας έχουν χάσει τη ζωή τους & περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν οι αγνοούμενοι είναι ζωντανοί ή όχι».

«Ο λαός του Κασμίρ περιμένει από την Ούμα να τους φροντίσει και να τους σώσει από την καταπίεση της Ινδίας», πρόσθεσε ο Τουρχάν.

Ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Felicity (Saadet), Μουσταφά Καγιά, είπε: «Όταν αναφέρεται η Παλαιστίνη, πρέπει να αναφέρεται το Κασμίρ και όταν αναφέρεται το Κασμίρ, πρέπει να αναφέρεται και η Παλαιστίνη. Και οι δύο είναι χώρες που διώκονται εδώ και χρόνια. Γνωρίζουμε ότι όλοι έχουμε ευθύνες για την επίλυση των προβλημάτων σε αυτές τις χώρες, χώρες που βρίσκονται υπό καταπίεση. Δυστυχώς, βλέπουμε αυτή την κατάσταση όχι μόνο στο Κασμίρ, αλλά και την Παλαιστίνη

Ο αναπληρωτής πρέσβης του Πακιστάν στη Τουρκία ο Danish Mehmood, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τις οργανώσεις που διοργάνωσαν το πρόγραμμα και είπε: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι εδώ μαζί σας.»

Όπως αναφέραμε πρόσφατα, μια μεγάλη εκστρατεία έχει ξεκινήσει ξεκινά παγκοσμίως, για να προωθήσει την αφήγηση της δήθεν γενοκτονίας από την Ινδία στο Κασμίρ. Το Disinfolab, ανέφερε σε μια τελευταία έκθεση, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα περιστρέφεται γύρω από προσεκτικά σχεδιασμένες υβριδικές εκστρατείες που περιλαμβάνουν μέσα ενημέρωσης. Τι επιθυμούν; Όσο περισσότερη δημοσιότητα γίνεται σε συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κασμίρ, τόσο καλύτερη είναι η προοπτική συλλογής κεφαλαίων.

Ως εκ τούτου, για να λειτουργήσει αυτή η προπαγάνδα στον δυτικό κόσμο, γίνεται στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Η έκθεση ανέφερε ότι επιπλέον, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, έχει δημιουργήσει με τα χρόνια ένα τεράστιο δίκτυο που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ (και τώρα όλο και περισσότερο στην Αυστραλία), το οποίο χρειάζεται χρηματοδότηση για να επιβιώσει. Η αφήγηση της «ισλαμοφοβίας» προωθείται, παρά το γεγονός ότι η αφήγηση είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη και έχει επανειλημμένα εκτεθεί.

Εκθέσεις των Ινδικών μυστικών υπηρεσιών, πριν λίγες ημέρες, στοχοποίησαν Τουρκικές ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούν φορείς που συνδέονται με αντι-ινδική δράση στο Κασμίρ.

Βάσει δύο εκθέσεων των ινδικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Τουρκία επενδύει στη ριζοσπαστικοποίηση Ινδών μουσουλμάνων, μέσω της δραστηριοποίησης πρώην στελεχών του ISIS στην Ινδία, στοχεύοντας στη «μεταφορά τεχνογνωσίας» για μια μεγάλης κλίμακας αποσταθεροποίηση και προσπαθώντας να προσεταιριστεί το διαρκώς ριζοσπαστικοποιούμενο Πακιστάν, με παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας μέσω των κρατικά ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, οργανισμών, εκπαιδευτικών ινστιτούτων και ΜΚΟ, όπως η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), το Ινστιτούτο Yunus Emre (YEE), το Ίδρυμα Διεθνών Ανθρωπιστικών Αποστολών (IHH), η Πολιτιστική Ένωση Τουρκίας-Πακιστάν και το Προεδρείο Τούρκων της Διασποράς (YTB).

*Ούμα

Ο Σουνιτισμός ή Σουνισμός είναι ένας από τους δύο κύριους κλάδους του Ισλάμ. Δίνουν έμφαση στην σούνα (παράδοση) του προφήτη Μωάμεθ. Ορισμένες φορές οι σουνίτες μουσουλμάνοι αναφέρονται ως «ορθόδοξοι». Πάντως είναι το πολυπληθέστερο από τα δύο κύρια ισλαμικά δόγματα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Σουνιτών είναι η επιμονή στην πιστή τήρηση των γραφών του Κορανίου, που θεωρείται θεμέλιο του Ισλάμ, και της ισλαμικής παράδοσης, απ’ όπου προέρχεται και η ονομασία τους.[1] Οι Σουνίτες θεωρούν ότι παραμένουν πιστοί στην παράδοση (σούνα), η οποία κατ’ αυτούς αποτελείται από τις έξι Χαντίθ (Αναφορές) που συντάχθηκαν τον 3ο αιώνα μετά τον Μωάμεθ (τον 9ο μ.Χ.). Αντίθετα οι Σιίτες αποδέχονται τη δική τους Χαντίθ.

Οι αποφάσεις παίρνονται με βάση την ομοφωνία της Ούμα (κοινότητας). Τα δύο αυτά σημεία προσφέρουν στερεότητα και συνοχή στο μουσουλμανικό δόγμα. Επίσης, θεωρούν ότι η διαδοχή του Μωάμεθ δεν χρειάζεται να είναι κληρονομική, γεγονός που αποτελεί την κύρια αιτία τριβών και συγκρούσεων με τους Σιίτες Μουσουλμάνους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This