Μαυροβούνιο: Λιοντάρι περιπλανιόταν σε χωριά!

Το άγριο ζώο είχε εισαχθεί παράνομα στη χώρα

Must Read

Ένα λιοντάρι περιπλανιόταν για έναν μήνα κοντά σε ένα θέρετρο στο Μαυροβούνιο, μέχρι που «συνελήφθη» σήμερα, έπειτα από μακρά αναζήτηση, μέσω της οποίας ήρθε ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη διακίνηση άγριων ζώων.

Το αιλουροειδές δραπέτευσε τον περασμένο μήνα από ένα σπίτι και βρέθηκε σήμερα σε ένα γιαπί, σε ένα χωριό κοντά στην Μπούντβα, στην Αδριατική, όπως ανέφερε ο Μπόγιαν Μπασάνοβιτς, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος, η οποία συμμετείχε στις έρευνες.

«Το λιονταράκι ήταν εμφανώς εξαντλημένο και εξετάζεται τώρα από κτηνίατρο», είπε. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περιπλανιόταν επί 30 ημέρες».

Το ζώο βρίσκεται «σε ασφαλή χώρο», πρόσθεσε. Εφόσον είναι υγιές, θα επιστραφεί στην – άγνωστη προς το παρόν – χώρα προέλευσής του ή θα σταλεί σε κάποιον ζωολογικό κήπο.

Η αστυνομία ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς έφτασε το λιοντάρι στο Μαυροβούνιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα νόμιμο έγγραφο για την εισαγωγή του.

Δεν είναι το μόνο περιστατικό εκμετάλλευσης άγριου ζώου στη χώρα,  καθώς το 2007 ένας κάτοικος της κοινότητας Σουτομόρε πυροβόλησε τη μία από τις δύο τίγρεις Σιβηρίας που είχε στην αυλή του, υποστηρίζοντας ότι δάγκωσε τη μητέρα του στο χέρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This