Πακιστάν: Ξυλοκόπησαν και σκότωσαν άνδρα για «βλασφημία»

Ιδού ποιους προσκαλέσαμε στην Ελλάδα!

Must Read

Εξαγριωμένος όχλος λιθοβόλησε μέχρι θανάτου έναν μεσήλικα που φέρεται να βεβήλωσε το Κοράνι σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο ανατολικό Πακιστάν!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ο φύλακας ενός τοπικού τζαμιού είπε ότι ο γιος του είδε τον άνδρα να καίει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων μέσα στο τέμενος το Σάββατο το βράδυ πριν ενημερώσει την αστυνομία.

Η βία σημειώθηκε σε ένα χωριό στην περιοχή Khanewal στην επαρχία Punjab. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Chaudhry Imran είπε ότι η αστυνομία έσπευσε στο σημείο, όπου ένας άνδρας βρέθηκε περικυκλωμένος από ένα θυμωμένο πλήθος. O όχλος άρχισε να τους πετάει πέτρες, τραυματίζοντας σοβαρά τον Iqbal και τραυματίζοντας ελαφρά τους άλλους δύο αξιωματικούς.

Η νέα αυτή δολοφονία είναι η τελευταία από μία μακρά λίστα αυτοδικιών με θρησκευτικά κίνητρα στο Πακιστάν. Πριν από δύο μήνες, διευθυντής από τη Σρι Λάνκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και πυρπολήθηκε από όχλο και πάλι στην Πουντζάμπ λόγω «βλασφημίας».

Ο νόμος περί βλασφημίας επισύρει ακόμη και θανατική ποινή για κάποιον που προσβάλλει το Ισλάμ, τη στιγμή που πολλοί καταγγέλλουν πως ο νόμος εφαρμόζεται μόνο για τη δίωξη και καταστολή θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ο νόμος συνεπάγεται την υποχρεωτική επιβολή της θανατικής ποινής στους παραβάτες∙ οι υποστηρικτές της κατάργησης των εν λόγω νόμων διώκονται και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταπνιγεί ο αγώνας για μεταρρύθμιση από τον εκφοβισμό και τη βία.

Όλα αυτά, την στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση, κάνει συμφωνία με το Πακιστάν! Με την διαφαινόμενη συμφωνία, αυτό που νομιμοποιείται είναι η επιπρόσθετη είσοδος στην χώρα δεκάδων χιλιάδων Πακιστανών, ενώ την ίδια στιγμή η υφιστάμενη παράνομη μετανάστευση, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This