Τα ξαναβρήκε ο Ερντογάν με τα Εμιράτα: Υπέγραψαν 13 συμφωνίες και για την άμυνα!

Κατά τα άλλα τρέχαμε εμείς να... κλείσουμε τις πόρτες στον σουλτάνο!

Must Read

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς μέχρι πρότινος είχαν σφοδρή αντιπαράθεση με το Αμπού Ντάμπι να κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν για υποστήριξη στο πολιτικό Ισλάμ. Μεγάλη ήταν η αντιπαλότητα και για το θέμα της Λιβύης και του Κατάρ.

Να όμως που τα Εμιράτα έχουν ως προτεραιότητα το οικονομικό τους συμφέρον και από την άλλη η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, με την τουρκική λίρα να κατρακυλάει και τον πληθωρισμό να έχει ξεφύγει. Να σημειωθεί πως μόλις τον προηγούμενο μήνα οι δύο χώρες συμφώνησαν σε ανταλλαγή σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εθνικά συναλλάγματα!

Στην επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ερντογάν υπέγραψε συνολικά 13 συμφωνίες, που αφορούν στην άμυνα,  το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή, τη βιομηχανία και την οικονομία. Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχτηκε ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι, ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν.

Ο δε Ερντογάν αναχωρώντας από την Τουρκία δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, στοχεύουμε να αναπτύξουμε τη δυναμική που έχουμε κατακτήσει με τα ΗΑΕ και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι σχέσεις στο επίπεδο που τους αξίζει. Ο διάλογος και η συνεργασία της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής μας».

Από την πλευρά του ο Ανουάρ Γκαργκάς, σύμβουλος για διπλωματικά θέματα της προεδρίας των ΗΑΕ δήλωσε για την επίσκεψη Ερντογάν: «Ανοίγει νέα σελίδα και συνάδει με τον στόχο των Εμιράτων να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας για τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιφέρεια». 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This