Συναγερμός στην Ουκρανία: Μαρτυρίες για βομβαρδισμούς στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Το Κίεβο κατηγορεί αυτονομιστές για βομβαρδισμό νηπιαγωγείου!

Must Read

Τεταμένο το κλίμα στην Ουκρανία με τις αναφορές να κάνουν λόγο για εκρήξεις με οβίδες στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ που παραπέμπουν σε βομβαρδισμό από πυροβολικό. Δραματικές οι εξελίξεις στην περιοχή με εκρήξεις και στο Ελένκοβα, χωριό της ίδιας περιοχής.

Το Κίεβο κατηγορεί αυτονομιστές για βομβαρδισμό νηπιαγωγείου. Πρόκειται για περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες. Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρία.

 

Η ένταση παραμένει στα σύνορα της Ουκρανίας παρά τις διαβεβαιώσεις της Ρωσίας πως τα στρατεύματά της αποχώρησαν από την Κριμαία, μετά το τέλος των ασκήσεων.

Από νωρίς έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ ρωσόφιλων αυτονομιστών και Κιέβου περί επίθεσης που δέχονται οι πρώτοι από τον ουκρανικό στρατό, παραβιάζοντας τις συμφωνίες εκεχειρίας. Από την άλλη ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες ότι στα ανατολικά έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουχάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο. Από το περιστατικό δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Εκπρόσωποι της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους, εκτοξευτήρες ρουκετών και πολυβόλα σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά σήμερα Πέμπτη. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν παραβιάσει κατάφωρα το καθεστώς εκεχειρίας χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα τα οποία, βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί», τόνιζε η ανακοίνωση.

Για τις κατηγορίες ο υπεύθυνος Τύπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Reuters πως, «παρά το γεγονός ότι οι θέσεις μας δέχθηκαν από απαγορευμένα όπλα, περιλαμβανομένων πυροβόλων 12 χιλιοστών, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν απάντησαν στα πυρά».

 

Ακούστηκαν βομβαρδισμοί

Όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται μαρτυρίες, η ένταση στην περιοχή αυξάνεται όσο περνά η ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ακούστηκε ήχος από οβίδες πυροβολικού κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ και το Ελενόβκα. Δεν διευκρινίζεται από ποια πλευρά προέρχεται. Σημειώνεται, ωστόσο ότι ένα χωριό αυτής της επαρχίας της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Παράλληλα παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά ρίψης οβίδων κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, δήλωσε διπλωματική πηγή.

Διαβάστε ακόμα:

Το ουκρανικό ζήτημα: Το πραγματικό ζήτημα της Ευρώπης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This