Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας Ρωσίας – ΗΠΑ

Εντός της ημέρες η επικοινωνία των δύο ανδρών

Must Read

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σόιγκου και του Όστιν. Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Άντονι Μπλίνκεν, θα συναντηθεί σε ουδέτερο έδαφος με τον ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με την προϋπόθεση ότι η Ρωσία δεν θα έχει εισβάλει στην Ουκρανία μέχρι τότε, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν επικοινωνιακό σόου τις μετακινήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας και εκτιμούν ότι είναι θέμα ημερών η επίθεση της Μόσχας σε ουκρανικό έδαφος. Η Ρωσία ωστόσο επιμένει ότι αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα, παρά τις δορυφορικές εικόνες που καταγράφουν αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή.

Εχθές στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη έτοιμο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σε περίπτωση εισβολής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This