Ρωσία: Ασκήσεις πυρηνικών υπό το βλέμμα Πούτιν – Λουκασένκο

Οι δύο άνδρες τις παρακολούθησαν από το κέντρο επιχειρήσεων στο Κρεμλίνο

Must Read

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φαίνεται να… ιδρώνει με τις δηλώσεις της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για τις κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, καθώς έμεινε πιστός στο πρόγραμμά του.

Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε σήμερα ασκήσεις με πυρηνικά όπλα από το κέντρο επιχειρήσεων στο Κρεμλίνο μαζί με τον Λευκορώσο ομολογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Η Ρωσία έπληξε με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ θαλάσσιους και χερσαίους στόχους στο πλαίσιο στρατηγικών πυρηνικών ασκήσεων που επέβλεψαν οι δύο άνδρες. Οι ετήσιες ασκήσεις περιελάμβαναν εκτοξεύσεις των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και Tsirkon και ορισμένων άλλων όπλων, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται σε μια τακτική διαδικασία εκπαίδευσης και διαψεύδει ότι συνιστούν ένδειξη κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Η Ούρσουλα απειλεί τη Ρωσία: Κυρώσεις στους τομείς ενέργειας και τεχνολογίας

Την ίδια ώρα, η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε σήμερα έρευνα σχετικά με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης ότι ένα ουκρανικό βλήμα εξερράγη στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας περίπου 1 χλμ. από τα σύνορα, ανέφερε η υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Αναφορές για το περιστατικό μετέδωσαν νωρίτερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS, τα οποία επικαλέστηκαν ανώνυμη πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This