Ουκρανία: Ασκήσεις ετοιμότητας από μαθητές στο Χάρκοβο – Δοκιμάζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, μαθαίνουν τις πρώτες βοήθειες

«Τους δείχνουμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ώστε να έχουν κάποια εικόνα του τι μπορεί να τους συμβεί», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα πολιτικής άμυνας της πόλης

Must Read

Σε σχολεία στο Χάρκοβο, που απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία, οι μαθητές προετοιμάζονται πυρετωδώς για τυχόν πολεμικές συρράξεις, ερχόμενοι σε επαφή με αλεξίσφαιρα γιλέκα και εκρηκτικά και κάνοντας ασκήσεις εκκένωσης και μαθήματα χορήγησης πρώτων βοηθειών!

Η συγκεκριμένη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας έχει πολλά εργοστάσια κατασκευής αρμάτων, αεροσκαφών και αγροτικών μηχανημάτων, με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να έχει δηλώσει πρόσφατα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για τους Ρώσους. Ως εκ τούτου, δάσκαλοι και μαθητές λαμβάνουν τα μέτρα τους, προετοιμαζόμενοι για μια πιθανή μεγάλη επίθεση του ρωσικού στρατού.

«Αρχίσαμε να κάνουμε συχνότερα ασκήσεις στα παιδιά, για να αποφύγουμε καταστάσεις κατά τις οποίες μικρά παιδιά τραυματίζονται ή, Θεός φυλάξει, σκοτώνονται», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός σε θέματα πολιτικής άμυνας, Αλεξάντρ Σέβτσουκ. «Τα αφήνουμε να δοκιμάζουν τις στολές μας, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα κράνη μας. Τους δείχνουμε πώς μπορεί να μοιάζουν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ώστε να έχουν κάποια εικόνα του τι μπορεί να τους συμβεί», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία εξακολουθεί να διαψεύδει ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, όμως οι τοπικές αρχές στο Χάρκοβο δεν το διακινδυνεύουν, καθώς, μετά την αναγνώριση των δύο αυτονομιστικών επαρχιών του Ντονμπάς από τη Μόσχα, όλα, πλέον, φαντάζουν πιθανά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This