Έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. για τη ρωσοδυτική κρίση στην Ουκρανία

Δια ζώσης, αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες

Must Read

Σε έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση στις Βρυξέλλες κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοινώνοντας ότι η έκτακτη αυτή Σύνοδος Κορυφής για την κρίση στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23/2 στις 21:00 (ώρα Ελλάδος).

Με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να είναι καταιγιστικές, μετά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ από τη Ρωσία, αποφασίστηκε η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναζητηθεί λύση για διέξοδο στην κρίση των σχέσεων της Ε.Ε. με την Ρωσία. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε πως «η χρήση βίας και εξαναγκασμού στην αλλαγή συνόρων δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Συγκαλώ έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Ουκρανία και την Ρωσία».

Στην πρόσκλησή του στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, ο κ. Μισέλ αναφέρει: «Οι επιθετικές κινήσεις από την Ρωσική Ομοσπονδία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Υπονομεύουν επίσης την ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να ορίσουμε από κοινού την συλλογική μας προσέγγιση και τις δράσεις μας. Για τον λόγο αυτό σας καλώ για ένα έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, το οποίο θα γίνει δια ζώσης στις Βρυξέλλες, στις 8 το βράδυ. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι: πως θα διασφαλίσουμε την παγκόσμια τάξη, πως θα χειριστούμε την Ρωσία και θα την καταστήσουμε υπόλογη για τις πράξεις της και πως θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τον λαό της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This