Καταργεί όλα τα μέτρα και η Ιταλία! Τέλος και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Aέρας «ελευθερίας» και στην Ιταλία

Must Read

Μια μια οι χώρες ανακοινώνουν ολική άρση των μέτρων μετά από δύο χρόνια πανδημίας, την ώρα που η Ελλάδα με τον μεγάλο αριθμό νεκρών εξακολουθεί να μένει πίσω με τους επιστήμονες να είναι επιφυλακτικοί. 

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου, θα καταργηθούν, σχεδόν όλες οι απαγορεύσεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν θα ισχύει, πλέον, η διαφοροποίηση των περιφερειών της χώρας σε τρία χρώματα, ανάλογα με τα κρούσματα, ενώ Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί σταδιακά, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο. Η πρώτη «χαλάρωση», με κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα αφορά τους ανοικτούς χώρους και ειδικότερα τα αθλητικά γεγονότα, τις εκθέσεις, γιορτές και θεάματα.

«Ο στόχος μας, είναι να ξανανοίξουν τα πάντα, το γρηγορότερο δυνατό, αλλά συνεχίζοντας να παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας, για να ξαναπαρέμβουμε σε περίπτωση που η κατάσταση υποτροπιάσει » είπε, χαρακτηριστικά, ο Ντράγκι. «Τα σχολεία θα παραμείνουν διαρκώς ανοικτά, θα καταργηθεί η καραντίνα λόγω επαφής με θετικά κρούσματα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Θα καταργηθεί παντού η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ανοικτούς χώρους, αλλά και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στις σχολικές τάξεις», εξήγησε, τέλος, ο Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This